Derfor bør du ha regnskapet i skyen

  Klar til å kutte ut gammeldags papirregnskap? Bli mer effektiv og løsningsorientert ved å løfte ditt regnskapet i skyen. Regnskapsføring har i lang tid ført med seg lass, hauger og bunker med papirarbeid. Når papirene flyter er det lett å rote, miste eller feilføre noe.

  Dersom du enda ikke har byttet ut den gamle metoden for føring av regnskapet bør du virkelig vurdere det – metoden flere og flere benytter seg av i dag har nemlig utrolig mange fordeler. La deg overtale av noen av våre gode poeng for å ha regnskapet i nettskyen!

  Rimeligere driftskostnader

  Når du benytter deg av en skybasert løsning for regnskapsføringen din, slipper man å ta høyde for dyre investeringer, servere eller vedlikehold. Du betaler en leie for systemet og vedlikehold og oppgraderinger skjer uavhengig av din virksomhet. Derfor er driftskostnadene lave, da programvaren oppdateres og vedlikeholdes av leverandøren. Med andre ord unngår du mer enn en skranten lommebok, du slipper også frustrasjon knyttet til utdatert programvare.

  Les også: 8 fordeler med Tripletex

  Plass øker i takt med behov

  Føres regnskapet i nettskyen, er det også lukrativt å huske at leverandøren har ansvar for å sikre god nok plass. Med en skyløsning får du et skalerbart og fleksibelt system, som din bedrift kan vokse med. Leverandøren ordner nemlig med serverbehovet og trafikkmengden.

  Her slipper du både fulle permer hvor papir tyter ut, og du slipper konstante påminnelser om at serverkapasiteten nærmer seg fullt. Du trenger altså kun å tenke på regnskapsføring i seg selv.

  En fleksibel løsning for kunder på farta

  Med regnskapet i skyen har du tilgang til informasjon om din bedrift når du trenger det. Oppstår det et behov hjemme, på hytta eller i utlandet kan du enkelt få kontroll på situasjonen med noen få tastetrykk på telefonen eller nettbrettet. Mobile løsninger gjør at du alltid har tilgang på regnskapet. Med en slik tilrettelegging kan du ta raske beslutninger når og hvor som helst.

  Lønn, bank, timeføring, reise og utlegg, samt fakturering og prosjektstyring blir lett å holde et øye med og utføre over nett. Dette vil garantert gi deg mer fleksibilitet og sikkerhet.

  Les også: En enklere hverdag med KID og direkte betaling

  Bedre samarbeid mellom kunden og regnskapsfører

  Føres regnskapet i nettskyen vil det også lettere oppstå et tettere og mer effektivt samarbeid mellom kunde og regnskapsfører. Dette fordi alle alltid har tilgang på den samme oppdaterte informasjonen. Arbeidsdelingen mellom regnskapsføreren din og deg blir da mer transparent.

  Dere kan jobbe side om side i samme system, uten å hele tiden måtte oppdatere hverandre på hva som er utført. Dette sparer dere for mye tid fordi dere slipper spørsmål på e-post eller på telefon, når meldinger kan sendes dere imellom rett i systemet. I tillegg kan du selv velge hvor mye du ønsker å gjøre, og hva regnskapsføreren bør ta seg av.

  Enklere å holde orden i sysakene

  Moderne regnskapsføring i skyen fører ikke bare til et oppdatert og tilgjengelig regnskap; det bringer også med seg bedre system og mer orden. Lagring av mye papirer og dokumenter kan fort bli utfordrende og uoversiktlig, etter hvert som tiden går. I tillegg truer også kaffesøl og uleselige notater kvaliteten på innholdet og kan gjøre det vanskelig for neste person å orientere seg.

  Med en skyløsning vil du alltid ha back-up av informasjon. Dette fører til en sikrere form for regnskapsføring, og ikke minst mye mindre rot. Det er viktig å holde orden i regnskapet, både for ens egen del og med tanke på revisjon og kontroll fra myndighetene.

  Har du noen spørsmål om skybasert regnskapsføring?
  Ta kontakt med oss – så hjelper vi deg på veien til en mer ryddig og enkel hverdag.

  Derfor bør du ha regnskapet i skyen

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.