Business Intelligence

Forstå din bedrift bedre ved å samle data fra hele virksomheten. Få en unik oversikt og et solid beslutningsgrunnlag med vårt BI- verktøy.

Insight er vår Business Intelligence løsning

Det sies at data er det nye gullet, eller var det oljen? Det er uansett ingen tvil om at data finnes overalt i selskapet, og dersom du klarer å samle inn det som betyr noe for din virksomhet har du definitivt funnet gull. Vår BI – løsning effektiviserer arbeidsprosessene for analyse, rapportering, budsjettering, prognoser, planlegging og visualisering.

Book en demo og se selv hvordan du kan forenkle prosessen ved datainnhenting, datamodellering, visualisering og rapportering – fra flere kilder.

Business Intelligence-system

BI – verktøy aggreger data

Vår Business Intelligence løsning «Insight» legges på toppen av dine data for å bygge skreddersydde rapporter og se sammenhenger, og hjelper deg med å lage nye rapporter og visualisere nøkkeltall på tvers av selskapet.

Du kan også hente ut data fra andre programmer og nettsteder, for å sammenligne og se på data utenfor din bedrift.

 

Bi verktøy insight

Når vurdere Business Intelligence?

Det er frustrerende å vite at selskapet sitter på verdifull data, som det er vanskelig å få tilgang til. Det betyr at man i større grad må ta beslutninger basert på magefølelse, i stedet for informerte beslutninger basert på faktiske data.

Et BI – verktøy er nyttig når du ønsker et helikopter – perspektiv av virksomheten. En resultatrapport eller en salgsrapport gir bare et perspektiv, men kombinerer du data vil du få et bilde av helheten mer enn bare silo-basert informasjon.

Et Business Intelligence system er ment å komplementere de operasjonelle fagsystemene eller ERP-systemene nettopp ved å gi innsikt, besvare spørsmål om forretningen og skape beslutningsgrunnlag for endringer.

Konkrete fordeler

 • øke hastigheten på informasjonsanalyse
 • redusere ineffektivitet
 • optimalisere ressursbruk
 • flagge potensielle problemer
 • finne nye inntektskilder og identifisere områder for fremtidig vekst
 • innsikt i kundeatferd og handlemønster
 • tydelige benchmark basert på historiske data og data i nåtid
 • umiddelbar varsling om dataavvik og kundeproblemer
 • analyser i nåtid som kan deles på tvers av avdelinger
 • øke lønnsomheten i selskapet

Hvordan komme i gang?

På noen uker kan du være i gang med implementeringen, dersom du starter med et mindre prosjekt. Suksessen ligger i å ha en tydelig formening om hvilke KPI`er man vil måle, hvilke rapporter som skal lages. I tillegg til at du kan stole på at datagrunnlaget ditt er riktig fra start.

Hvilken data finnes og hvilken type informasjon er du ute etter? Hvilke systemer har denne informasjon du vil trekke ut? Involver de riktige personene i virksomheten, ikke bare IT – personell, men de som sitter tett på forretningen. Hvilke data trenger de for å gjøre sin jobb bedre? Er dette rapportering kun for ledelsen eller for andre i virksomheten?

Den største fallgruven er å gape over for mye. Velg ett fagsystem du ønsker å hente ut data fra. Det kan f.eks. handle om ERP-systemet ditt i kombinasjon med personalsystemet. Selv om mulighetene er uendelige, bør du starte med noe håndgripelig slik at prosjektet ikke spiser all tid og du kan drive business as usual.

Hvilke data kan hentes ut?

Her er det nesten uendelig muligheter. Men, disse mulighetene vil alltid basere seg på den informasjonen du har tilgjengelig. Shit in, shit out er det jo noe som heter. Dersom du har god data tilgjengelig i dine fagsystemer, kan disse kombineres og fortelle mye bedriftens utvikling.

Det mange ikke tenker på er at Business Intelligence systemet også kan hente ut data fra andre programmer og nettsteder. Typiske eksempler på dette kan være google eller statistisk data fra nettsider. BI-verktøyet kan hente data fra datavarehus, skytjenester, interne databaser, filer osv.

 • Hvordan går det egentlig med forretningen vår?
 • Hvem er våre mest lønnsomme kunder?
 • Hvilke produkter er på vei ut?
 • Hvordan ser turn over ut på kundene våre?
 • Har vi likviditet til å vokse i nær fremtid?
 • Hvordan ligger vi an i forhold til konkurrenter?

Hva sier våre kunder?

«Vi har oversikt og innsikt på tvers av alle selskapene og samlet for konsernet. I tillegg har vi fått på plass en god dataflyt mellom fagsystemene våre.”
Alpinco
“VIEW Group hjelper oss utnytte Xledger veldig effektivt. Vi har et robust system som ikke begrenser oss på noen som helst måte.“
Technogarden
«Vi har en enorm mengde transaksjoner, og igjennom Xledger har VIEW Group hjulpet oss automatisere mye av denne prosessen.»
Kitch’n

Kontakt en av våre rådgivere

Vil du ta en uforpliktende prat om BI?

Har du spørsmål eller er nysgjerrig på hvordan BI kan hjelpe deg i hverdagen? Vi tar mer enn gjerne en prat og viser deg best practice og vår erfaring. Ta kontakt med en av våre eksperter under eller fyll ut kontaktskjema lengre ned på siden.

Bjarte Sjøtun

Sales Executive

479 47 099

Stian Brandvold

Salg- og Markedsdirektør

90 62 17 43

Book en demo her

 

Artikler & Innsikt

Les de siste artiklene

bytte erp-system
System
Bytte ERP-system? Les mer
LedelseSelskapsnytt
VIEW Group passerer 1 milliard i omsetning Les mer
feriepengerLønn
Endringer i foreldrepermisjon 2024 Les mer

Interessert i økonomistyring og teknologi?

Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev!