Derfor bør du ikke ha ansvaret for regnskapet selv

  Er du av ulike grunner en av etternølerne som enda ikke har sett alle fordelene med å sette bort regnskapet? Eller tror du det bare er de store bedriftene som kan dra nytte av en ekstern regnskapsfører?

  Det er mange fallgruver rundt det å skulle føre regnskapet selv. Derfor velger tadig flere å sette bort jobben til spesialiserte regnskapsførere, som for eksempel oss i VIEW Ledger. Er du den som har ansvaret for økonomien i din bedrift, er det på tide å gjøre det samme. Flertallet har talt – derfor bør du ikke ha ansvaret for regnskapet selv.

  Langt fra noe nytt fenomen

  Man hører stadig at man bør være original, gå sine egne veier og være en pioner for å oppnå suksess. Regnskapsføring er et av de tilfellene der du faktisk bør følge røkla. Flertallet har rett. Vær en sau. For med mindre du har et enormt kontrollbehov og en hel masse tid til overs, så er outsourcing en svært gunstig vei å gå.

  En frykt for mange er at prislappen blir i overkant høy. Det mange glemmer er at du i all sannsynlighet vil spare både tid og penger på å overlate regnskapet til ekspertene. Ja, du betaler for å få jobben gjort, men det koster mye mer å skulle lønne noen internt i bedriften til å ta seg av det.

  Noen som kanskje ikke har fullstendig oversikt og bruker halvparten av tiden på å klø seg i huet og hente kaffe, i håp om at koffeinen skal gi dem en dypere innsikt i mer enn bare bunnen av kaffekoppen.

  Skatt, eller ikke skatt? Det trenger ikke å være spørsmålet.

  I alle bedrifter vil det økonomiske alltid være i utvikling. Nye systemer, lover, krav og reguleringer kommer og går i en rasende fart.

  Nytteverdien av å sette ut jobben til en gjeng som vier sin tid til å være eksperter og holde seg oppdatert på det siste nye, er enorm. Du frigjør mye tid til å bry deg om de tingene som faktisk er direkte vekstdrivere for bedriften.

  I tillegg trenger du ikke ta med deg jobben på ferie eller hjem når du er syk. For økonomien venter ikke. Folk vil for eksempel ha lønn, og den vil de ha helst i går.
  ansvaret for regnskapet selv

  Også for dem som vil ha kontrollen selv

  Det å skulle overlate bedriftens økonomi til noen andre kan være vanskelig, spesielt om du er vant til å ha kontroll selv. Å outsource vil ikke si at man mister kontroll og oversikt over regnskapet. Tvert i mot vil du heller kunne få enda raskere tilgang til de tall og data du er ute etter. Med et skybasert regnskapssystem vil du til enhver tid kunne logge deg på og hente ut det du måtte ønske, samtidig som du får tilgang på eksperthjelp.

  Vanskelig å gi slipp? Du velger selvfølgelig hvilke deler av regnskapet du har ønsker å ha kontroll på selv, så tar vi oss av resten.

  Noen gjør jobben for deg – uansett

  Et regnskapsår har som regel en del svingninger og arbeidsmengden varierer etter sesong. Å kunne få en mer forutsigbar hverdag er noe de fleste trakter etter. Det gjør det enklere for deg å dykke ned i de viktigste driverne av vekst for din bedrift. Omstillingsevne er altså viktig både for store, mellomstore og små bedrifter.

  Fleksibilitet og kvalitet er to nøkkelord hos VIEW Ledger. Det innebærer at vi setter oss grundig inn i hva din bedrift har behov for og hva som rører seg i bransjen som kan ha innvirkning på økonomistyringen. Tett dialog er også noe vi setter høyt, og målet er at vi skal oppleves som en integrert del av bedriften fremfor en ekstern tjeneste. For å sikre at du blir fornøyd, gjør vi gjerne jobben til fast, avtalt pris.

  Og skulle det være en glipp eller en feil noe sted, er det alltids godt å ha noen andre å skylde på, eller hva?

  Ikke se budsjettet for bare kroner

  Det er ikke bare bunnlinjen målt i kroner og øre man kan ta med i vurderingen. Hvis vi skal ta det enda et hakk lenger, kan man faktisk si at man etterlater seg et redusert karbonutslipp ved å sette bort regnskapet. Man bruker ikke like mye blekk, papir og elektrisitet som man ville gjort ved å ta regnskapet selv.

  Spesialiserte regnskapsbyråer har systemer og utstyr som gjør mesteparten elektronisk. Dermed er totalutslippet mindre og dere kan trekke det fra på miljøregnskapet – eventuelt la VIEW Ledger gjøre det for deg.

  Økt utnyttelse og bedre hverdag, rett og slett.

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.