Fordeler med fastpris på regnskap

  Tiden for kryptiske og overraskende høye fakturaer fra regnskapsføreren din bør være forbi. Iallfall hvis du har fastpris på regnskap. Smarte systemer i kombinasjon med høy fagkompetanse, gjør at regnskap blir effektivt. For deg som kunde betyr det en rekke fordeler ved å velge en leverandør som tilbyr fastpris.

  Hold tempoet oppe og kostandene nede

  Regnskap er noe de aller fleste som driver en business har et forhold til. Det krever en del tid og kompetanse for å ajourholde et regnskap, og kan fort bli en stor utgiftspost.  Regnskapsbransjen har hatt en tradisjon for å ta betalt per time, noe som gjør kostnadene lite forutsigbare.

  Vi ønsker å skape forutsigbarhet for våre kunder, fremfor overraskelser. Derfor tilbyr vi alltid fastpris. Det er ikke nødvendigvis sånn at fastpris alltid er det billigste, men det er alltid forutsigbart – og ikke minst kostnadseffektivtfor bedrifter over tid.

  I noen perioder vil bedrifter kunne ha behov for ekstra hjelp fra regnskapsfører i forbindelse med nye initiativ, aktiviteter eller restruktureringer. Derfor ønsker man ikke å inkludere absolutt alt i en fastpris. Derimot er det veldig lurt å sikre seg en forutsigbarhet på de løpende oppgavene knyttet til regnskap.

  En fastpris på regnskapet med avtalt servicegrad, vil bidra til at bedrifter kan holde tempoet oppe, uten å risikere overraskelser høye kostander fra regnskapsleverandøren. For bedrifter betyr dette forutsigbarhet på likviditeten – og større spillerom for å utvikle sin egen greie.

  Gode råd har en pris – men den er fast

  Økt effektivitet bidrar til å frigjøre tid for regnskapsførerne. Dette bør også komme deg som kunde til gode, i form av mer tid med din regnskapsfører til diskusjoner rundt gode valg for din bedrift.

  Det kan være vanskelig å spørre om gode råd, når man frykter at timesprisen løper løpsk med en gang du får svar i andre enden. Mange kvier seg derfor for å ringe, i frykt for høye fakturaer. Med fastpris på regnskap kan du bestemme servicegraden i ditt abonnement – og skalere opp eller etter hvert som du trenger mer hjelp.

  Leverandører med fastpris bør ha tydelige priser på sine tilleggstjenester, som for eksempel budsjettering, årsavslutning eller likviditetsprognoser. Dette er ofte ting som kommer utenom “vanlig drift”, men som mange samtidig trenger hjelp til i perioder eller i løpet av et år.

  Vi opplever også at våre regnskapsførere får et mye mer fruktbart samarbeid med kundene, når det ligger til rette for en jevnlig dialog. Både i forhold til det å løse ting fortløpende, men også i uformelle samtaler rundt fremtidige behov og nye ideer. Mange regnskapsførere er oppriktig nysgjerrige på kundene sine, og ønsker svært gjerne å bidra utover det legale regnskapet.

  Dette engasjementet og denne fagkompetansen bør bedriftseiere kunne utnytte – uten å være redd for hva det vil koste. Det hender også veldig ofte at gode råd blir helt gratis også – poenget er at ikke frykten for høye fakturaer skal være en bremsekloss for problemløsning og dialog.

  Tydelighet er trygghet

  Fastpris på regnskap oppleves også som mer tydelig for kundene, i forhold til hva som skal leveres til enhver tid. Det er i alle fall den tilbakemeldingen vi får. Bedrifter setter som regel bort regnskapet av mangel på kompetanse, derfor må det være tydelighet hva en fastpris inneholder. Først da oppleves det forutsigbarhet.

  Avtalen bør derfor være tydelig og klart definert, slik at det er enkelt å se hva som er inkludert i prisen og hva som er den månedlige kostanden. Og si noe omfanget, antall ansatte, frister for innlevering og rapportering, responstid og hvordan endringer og korreksjoner som gjøres i ettertid skal håndteres.

  Poenget med dette er ikke å gjøre det komplisert, men heller å tydeliggjøre for kundene hvilke forventinger de kan ha – både til pris og tilgjengelighet. En fastpris eller et fast abonnement skal unngå det en timespris ofte fører til – en diskusjon i ettertid om hva som var avtalen.

  En leverandør med incentiv om å være effektiv

  Til sist. Som vi har poengtert gir fastpris deg som bedriftseier en forutsigbar tilnærming til kostnader, men det gir også leverandøren din incentiv om å være effektiv.

  Skal man lykkes med fastpris må man ta risiko. Risiko er ikke noe som ligger nært hva en tradisjonell regnskapsfører er komfortabel med. Derfor gir dette deg en fin indikasjon på at du ikke har med en tradisjonell regnskapsfører å gjøre. Kanskje er du heldig og har møtt en av de fremoverlente, som investerer i teknologi for å gjøre ting enklere.

  Bruk av teknologi og dyktige fagfolk gir en leverandør muligheten til å gi sine kunder et godt tilbud. En bivirkning av dette er at kundene også får tilgang til de samme systemene og de samme menneskene, for bedre oversikt over og bedre råd rundt økonomi og forretning.

  Les også: Dette bør du vite om økonomisystemet din regnskapsfører bruker

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.