Først og størst på Xledger

  Den 1. november 2004, hjemme i stua til en av gründerne i VIEW Legder, ble selskapets første faktura sendt fra økonomisystemet Xledger. Selv med en beskjeden sum på 4500kr, var dette et håndfast bevis på en reise som i dag har utviklet seg til et nordisk konsern innen regnskap- og systemløsninger. 

  Ville starte noe annerledes

  Da brødrene Gjermund, Morten og Terje Bratlie startet VIEW Ledger i august 2004 var forretningsidéen klar: tilby en mer effektiv tjeneste ved å løfte alle regnskap– og økonomiprosessene opp i skyen.

  – De aller fleste økonomiløsningene på markedet den gang var jordbaserte applikasjoner og de fleste tenkte ikke på skybaserte løsninger i det hele tatt. Vi så en mulighet til å starte noe annerledes, sier Administrerende Direktør, Terje Bratlie.

  -Både Gjermund og jeg kom fra industribransjen, hvor tankegangen rundt prosesseffektivitet var kommet langt. Vi ønsket å ta med oss denne erfaringen inn i regnskapsbransjen og tilby en moderne økonomiløsning, fortsetter han.
   

  Først og størst

  Med sin teknologierfaring fra IT bransjen, hadde Morten Bratlie en stor kontaktflate og kunnskap om ulike ERP systemer.

  -Gjennom Morten kom vi i kontakt med Jarle Sky, (grunnleggeren av Xledger) veldig tidlig. Han og hans team hadde akkurat startet opp og ønsket en samarbeidspartner som kunne være med å bringe løsningen ut til markedet. VIEW Ledger signerte avtalen med Xledger og ble dermed den første partneren deres.

  -Fordi vi også var et nyoppstartet selskap, kunne vi gå ut i markedet med en gang – uten å måtte endre på arbeidsmetoder eller konvertere en eksisterende kundeportefølje, pesiserer Terje.

  Vi ble i likhet med Xledger født i skyen. Og 15 år etter er vi stolte av å kunne si at vi fortsatt er den største partneren, smiler han.

  One -stop shop

  Gründerne legger ikke skjul på at de har jobbet målrettet og strategisk for å komme dit de er i dag. Og filosofien har vært tydelig hele veien.

  -Tanken vår den gang gjelder fortsatt i dag. Vi ønsket å både kunne tilby, implementere og supportere Xledger på egen hånd og måtte derfor tidlig investere i systemkompetanse.

  -Vi skal kunne systemet like godt som Xledger selv, var målet. Vi har vært tro mot dette, noe som gjør at vi nå kjenner systemet veldig godt og kan flotte oss med tittelen “Største Partner og Platinum Partner sertifisert”, sier Terje stolt.

  -Fordi dette hele tiden har vært elementært for oss, har IT- og systemkunnskapen alltid vært like viktig for oss som økonomi – og regnskapskompetansen. Vi skal være en one-stop shop for kunden, slik at de opplever en sømløshet i leveransen. Dette krever en bred og tverrfaglig kompetanse. Ikke minst en forståelse for kundens forretning, konstaterer Terje.

  Xledger Platinum Partner

  Xledger har i dag flere partnere i ulike kategorier, og Platinum Partner er det høyeste nivået.
  Salgsdirektør i Xledger, Lars Erik Opøien, forklarer partnerprogrammet slik:

  -Målet med Xledger sitt partnerprogram er at vi, sammen med partnerne, fremstår som en sterk enhet i markedet. I partnerprogrammet har vi fokus på kompetanse, samarbeid, synlighet og vekst. Vi har tre partnerkategorier; Sølv, Gull og Platinum.

  Det stilles store krav for å bli en Xledger Platinum Partner. De som når dette nivået er de aller største med mange kunder på systemet. Partnerne har gjennom sertifiseringer, dokumentert sterk kompetanse på alle områder i Xledger og har over tid bygd opp flere solide referansekunder.

  Vi legger også opp til et aktivt samarbeid, både på salg og marked-siden og i forhold til utvikling av systemet, avslutter Opøien.

  At vi er sertifisert som en Platinum-partner av Xledger er en objektiv bekreftelse på at vi har sterk kompetanse på alle områdene til Xledger. At vi har nesten dobbelt så høy omsetning på Xledger som deres neste partner er også av betydning, fordi det er dette som gjør at vi kan ha flere folk som er dedikerte på Xledger enn andre, forteller Salg – og Markedsdirektør i VIEW Legder, Stian Brandvold. 

  -For kundene har dette en enkel praktisk betydning: Vi er størst fordi vi har bredest kompetanse, presiserer Brandvold.

  Anbefalt: Sammen gir vi superkrefter til markedet

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.