Xledger og VIEW: Sammen gir vi superkrefter til markedet

  Fordelen med solide partnerskap og tette relasjoner kommer til god nytte når omstendighetene er utfordrende. Det er Xledger og VIEW gode eksempler på.

  Over 15 år som bestevenner

  Xledger og VIEW Ledger møttes for første gang i 2004 og fant umiddelbart tonen igjennom en felles interesse; de ville effektivisere regnskapsbransjen – fra skyen.

  Helt siden VIEW Ledger samme året sendte sin første faktura fra systemet Xledger, hjemme i stua til en av gründerne, har partnerskapet bare blitt sterkere og sterkere. I dag kan selskapene se tilbake på over 15 års samarbeidet og meldingen til markedet er klar.

  -Xledger har et sterkt verdiforslag i “Empowering Ambitious Companies to Prosper”, som sikres gjennom markedets beste skyløsning. Xledger leverer automatisering, innsikt og skalerbarhet som du kun kan oppnå med en ekte skyløsning, sier CEO i Xledger Ove Jørgen Carlsen.

  -Og med VIEW Ledger sin fagkompetanse på økonomi, regnskap og teknologi, er dette en kombinasjon som skaper superkrefter for kundene, legger CEO i VIEW Ledger John Hugosson til.

  John Hugosson, Ove Jørgen Carlsen, Stian Brandvold, Lars Erik OpøienTo nye ledere samtidig.

  Både Xledger og VIEW Ledger har gjennomgått endringer i organisasjonen, og på nesten samme tid i fjor fikk selskapene nye Administrerende direktører. De har begge bakgrunn fra teknologi- og programvareselskaper, og har allerede brukt en del tid sammen for å sparre om fremtiden – i en bransje som ifølge begge er inne i en spennende transformasjon.

  Nå, åtte måneder etter første arbeidsdag, har Ove Jørgen Carlsen CEO i Xledger dette å fortelle om den første tiden:

  -Det har vært kjempespennende å komme om bord i Xledger. Selskapet er i positiv driv og leverer sterke resultater. Sånn sett har jeg kommet inn i en meget velfungerende virksomhet, forteller han. Nå er vi veldig klare for å ta det enda et steg videre og fortsette å levere på vår visjon. Vi har store oppgaver i vente, sier han entusiastisk.

  Administrerende i VIEW Ledger John Hugosson, har brukt mye av sin første tid på lære selskapet og kulturen å kjenne.  

  -Perioden for dumme spørsmål er over for min del, smiler John. Nå begynner jeg for alvor å få grep om ting. Jeg har brukt mye tid sammen med mine kolleger, og opplever å komme inn i en veldig fin og åpen kultur i VIEW, forteller han.

  Han ser videre frem til å utvikle det strategiske samarbeidet med Xledger, og poengterer at utnyttelse av teknologi også resulterer i en bransjeglidning.

  -Xledger er jo et softwareselskap og VIEW startet som en regnskaps– og økonomileverandør. Det som har skjedd og som skjer mer og mer, er at VIEW beveger seg mot å bli et rent IT–selskap, argumenterer han.

  -Vi ansetter programmere og endrer våre forretningsmodeller, noe som resulterer i at vi nærmer oss veldig en typisk software–modell. Vi skal være den partneren som er best på Xledger. Det er viktig for oss, konstaterer han.

  Kundene stiller høyere krav til Xledger og VIEW

  Både Xledger og VIEW Ledger opplever at markedet rører på seg og at flere ser verdien i å ta i bruk skyløsninger. Effektivitet og bedre oversikt er viktige drivere. Vi merker at kundene stiller høyere krav nå. Både til system- og til tjenesteleverandør.

  -Kundene forventer at systemene skal hjelpe de mer på vei og at de skal få tilgang til “best practice”, sier Stian Brandvold som er Salg- og Markedsdirektør i VIEW Ledger.

  -Jeg var i et kundemøte nylig der jeg møtte to representanter for et selskap som stilte svært godt forberedt, og hadde klare tanker om hvilke prosesser de ønsket å forenkle. De var klar over at de jobbet tungvint i dag og ønsket å høre hvordan vi kunne hjelpe de. Vi sitter jo på erfaringen fra å ha gjort dette noen ganger før, og de ville at vi skulle dele disse. Det er utrolig moro å ha disse møtene og samtalene, forteller han.

  I takt med at markedet modnes og systemene blir bedre, får både Xledger og VIEW Ledger oppmerksomhet fra stadig større kunder. Ove Jørgen poengterer at Xledger er opprinnelig bygget for store selskap og at fundamentet for dette ligger i arkitekturen.

  – Xledger er et ekte skybasert system. En multi-tenant-løsning. Det betyr at vi har en standard løsning til alle brukere, uansett størrelse og form. Tilpasninger til kunders behov skjer ved konfigurering av systemet. Store tilpasningsprosjekter er den gamle måten å levere løsninger på.

  -Men det betyr også at selskaper i mange tilfeller må tenke annerledes rundt en del av sine prosesser. De må tilpasse arbeidsmetodene sine for å ta del i den automatikken som ligger i Xledger. Ikke bygge systemet rundt deres rutiner. Da mister du gevinstene, konstaterer Ove Jørgen.

  Kundene blir større

  Vi ser absolutt en trend i at større selskap ønsker å effektivisere og standardisere prosessene sine.

  -I denne forbindelse opplever vi stor nysgjerrighet rundt Xledger som system. Mange har hørt om løsningen og ønsker å få vite mer rundt detaljer, kan Stian fortelle.

  -De siste årene opplever vi at det har skjedd et kvantesprang. Det føles helt naturlig for oss å sette oss ned med store selskap for å snakke om hvordan vi kan forenkle deres hverdag. Vi vet jo at vi kan det og i tillegg kan vi vise til flere suksesshistorier vi har sammen med lignende selskap.

  -Vi synes det er veldig gøy å kunne gå ut å representere Xledger. Vi leverer jo Xledger som plattform selv om vi er VIEW, smiler han.

  Regnskapsbyråene er bærebjelken

  Ifølge Partnerdirektør i Xledger Lars Erik Opøien, er det ikke bare kundene som blir større og stiller høyere krav – det gjør også regnskapsbyråene som er Xledger sine partnere.

  -Og da tenker jeg spesielt på de største, presiserer han.

  Vi setter pris på å ha partnere som utfordrer oss. Det gjør at vi stadig må utvikle oss og tenke nytt.

  Det er viktig å ha en arena som åpner for nettopp denne type dialog, enten det handler om implementering, salg eller markedsføring, fortsetter Lars Erik.

  -Partnerne våre er bærebjelken i vår forretningsmodell, legger Ove Jørgen til. De er spydspissen vår ut i markedet, og derfor er det viktig for oss at de lykkes og tar Xledger ut i markedet på en god måte. Da må vi ha samarbeidsmodeller som sikrer gode arbeidsmåter, prismodeller og forretningsmodeller sammen ut til kundene, fortsetter han.

  Skal samme vei

  Stian Brandvold tror det er spesielt en ting som gjør at vennskap og partnerskap styrkes over tid. 

  -Vi har våre planer og Xledger har så klart sine. Det som er så fint er at når vi møtes og snakker om disse, så er vi ganske enige.

  Vi skal samme vei. Ingen av oss har planer om å stå stille. Vi skal videre, og er villig til å legge ned hardt arbeid for å komme dit. Både sammen og hver for oss.

  -Og i sentrum av disse initiativene står kundefokuset veldig høyt, konstaterer han.

  Prioriteringer fremover

  Visjonene om å skape superkrefter for selskaper krever tydelige prioriteringer om hva som til enhver tid er viktig og gir størst verdi for kundene.

  Det er flere tusen selskaper som bruker Xledger i dag og de har over 50 000 brukere i systemet. De opplever en sterk vekst, men også etterspørsel etter enda mer funksjonalitet. 

  -Det er til enhver tid flere ønsker og behov for videreutvikling av skyløsningen enn det vi kan håndtere, presiserer Ove Jørgen i Xledger.

  Vi i Xledger jobber daglig med hvordan vi skal prioritere, slik at vi gjør gode valg og er sikre på at vi jobber med de riktige tingene.

  Både Xledger og VIEW Ledger opplever spesielt stor etterspørsel etter integrasjonsløsninger for flere av forretningsprosessene rundt økonomisystemet.

  -Dette er helt klart et fokusområde for oss. Det er viktig at Xledger samspiller med fagsystemer og sikrer en velfungerende verdikjede hos kunden. Vi har derfor sterkt fokus på integrasjon og tilrettelegger for at man kan knytte seg til Xledger som navet i en arkitektur, fortsetter Ove Jørgen.

  John forteller at i VIEW er det også høyt fokus på å utnytte teknologien til fordel for kundene.

  -Vi skal levere høy fagkompetanse og effektive prosesser rundt regnskap og økonomi. I tillegg kan vi også hjelpe kundene nettopp med integrasjoner av flere forretningsprosesser i selskapet, for å en bedre infrastruktur.

  -Vi kan gjøre dette fordi vi er teknologidrevne og har kompetansen som kreves. Enten det gjelder i systemet Xledger eller igjennom vår egenutviklete integrasjonsplattform VIEW Connect, avslutter han.

  Anbefalt: Først og størst på Xledger

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.