Kitch’n

“Vi har aldri før hatt så god kontroll som vi skal få nå. Vi skal møte fremtiden med et system som gir oss et strategisk fortrinn. Det passer våre ambisjoner veldig bra.” Susanne Tollefsen Log, CFO i Kitchen

Kitch’n løfter økonomifunksjonen i skyen

Effektiviserer regnskapsprosessene med Xledger

– Vi har aldri før hatt så god kontroll som vi skal få nå. Vi skal møte fremtiden med et system som gir oss et strategisk fortrinn. Det passer våre ambisjoner veldig bra.

 

Tar steget ut i skyen
Etter en anbudsprosess våren 2020, falt valget på det skybaserte ERP-systemet Xledger – med VIEW Group som leverandør.

– Tidligere i år satt vi med et økonomisystem som var utdatert og som ikke skulle videreutvikles. Derfor var det veldig viktig for oss å tenke nytt og fremtidsrettet med et nytt system. Før anbudsprosessen fikk vi noen tips fra nettverket vårt om at Xledger var et system vi burde vurdere, med tanke på funksjonalitet og automatisering, forteller Susanne.

– Det som gjorde at vi gikk hele veien med VIEW, var at de turte å utfordre oss til å tenke nytt i forhold eksisterende prosesser og måten vi gjør ting på i dag. De hadde innspill til forbedringer og kunne fortelle om erfaringer fra lignende selskaper.

– Vi opplevde at de forstod oss veldig godt og kunne bidra inn med deres økonomikompetanse på hvordan vi kunne løse utfordringer på en best mulig måte, sier hun.

 

“Sterk vekst krever høy fleksibilitet”

– Susanne Tollefsen Log, CFO i Kitchen

 

 

Alt handler om å rigge seg for fremtiden

Kitch’n har vokst kraftig de siste årene, både organisk og med oppkjøpet av Tilbords i 2018. Kompleksiteten skapte et behov for en effektiv økonomifunksjon og bedre kontroll med sanntidsinformasjon.

– Vi har nesten 80 juridiske enheter å føre regnskapet for, i tillegg til virksomhet både i Norge og i Sverige. Med Xledger får vi god funksjonalitet for konsern og valuta – noe som forenkler prosessene betydelig. Nå skal vi få et system og en struktur som er lik for hele kjeden og alle konseptene. Og med en leverandør som også tilbyr outsourcing i både Norge og Sverige, har vi høy fleksibilitet noe sterk vekst krever.

I tillegg er vi bare noen tastetrykk unna tall for hele virksomheten, samt ned på avdelingsnivå. Vi vil spare masse tid, smiler Susanne.

– Vi er ekstra glade for at faktureringen går så lett i Xledger. Vi kan nå betale via systemet, og disse prosessene er i stor grad automatisert. I tillegg vil kassene- og nettbutikkene bli integrert, slik at tallene våre derifra kommer raskt inn.

– Jo mindre tid vi slipper å bruke på noe som ikke gir verdi i seg selv – jo bedre. Målet er å strømlinjeforme driften vår og alle forretningsprosessene våre. Nå er vi på god vei, presiser hun.

 

Alt handler om fremtiden
Med nye og effektive økonomiprosesser vil Kitchen oppleve at mye manuelt arbeid faller bort og at mer tid kan brukes til andre ting. Susanne er ganske klar på hva hun ønsker å bruke mer av tiden sin på fremover.

– Jeg ser frem til å få på plass enda bedre rapportering slik at jeg kan fordype meg i tallene enda mer på et strategisk nivå. Vi er allerede en analytisk organisasjon, og nå får vi verktøy som gjør at vi kan samle tall fra hele forretning for et bedre beslutningsgrunnlag, avslutter Susanne.

Les flere kundehistorier

Grieg Group

For Grieg Gruppen er det viktig at lønnsomhet går hånd i hånd med en bærekraftig utvikling. Der spiller utnyttelse av teknologi en viktig rolle og derfor var det naturlig for oss å velge VIEW Group som leverandør.
Les historien her

Goontech

Månedlige rapporter holdt ikke mål. Med god hjelp og støtte fra VIEW Group har bedriften nå løpende oversikt over økonomien – og kan selv sjekke status daglig.
Les historien her

Alpinco

Alpinco ble startet i 2012 og er i dag eier av alpinanleggene Hafjell og Kvitfjell, HafjellKvitfjell Booking og Gudbrandsgard hotell i Kvitfjell.
Les historien her

FUSen Solenergi

Solenergi FUSen er spesialister på solcelleanlegg til næringsbygg, og ledende i Norge.
Les historien her