Sjøhuset og Bønder i byen

“VIEW Group hjelper oss med regnskap og lønn, og er en verdifull rådgiver i spørsmål rundt selskapsstruktur, leiekontrakter og finansiering. Via Tripletex holder vi oversikten fra dag til dag, og får raskt unna alle oppgavene.” Kristoffer Pedersen, Daglig leder

Gründer-drømmen

Kristoffer Pedersen fra Kristiansand har vært med å starte 4 restauranter, og 3 av de driver han fortsatt. Han er utdannet kokk, og driver Sjøhuset som er en populær fiskerestaurant i hjertet av KristiansandI tillegg driver han Bønder i byen midt på Grünerløkka i Oslo og en i hjembyen. 

– Jeg har vel egentlig alltid hatt lyst til å starte for meg selv. Jeg var med å drive restauranten Vertshuset Pieder Ro på Fiskebrygga, da muligheten plutselig dukket opp for å kjøpe Sjøhuset i 2004. Det var så fristende, så jeg og min kollega Tom Helge Djuphagen slo til ganske så kjapt, smiler han.

Sjøhuset er en bauta i sentrum i Kristiansand, med sin vakre utsikt og servering av fersk, lokal fisk og skalldyr. Restauranten har eksistert i nesten 40 år.

– Etter noen år med suksess med Sjøhuset, så ble min kompanjong rastløs og sugen på å starte noe nytt. Ikke det at jeg var så vond å be heller, smiler han.

– Resultat ble at vi i 2016 etablerte et helt annerledes konsept i Kristiansand som heter Bønder i byen. De to konseptene er jo vidt forskjellige, men de supplerer hverandre. Det de har til felles er fokuset på gode råvarer. Sjøhuset med fersk, lokal fisk og skalldyr, og Bønder i byen med kortreist og norsk produsert kjøtt og grønnsaker.

 

Utfordringer med restaurantdrift

I fjor tok gutta steget inn i Oslo med Bønder i byen – konseptet, og har nå en restaurant midt på Grünerløkka.

– Det mest utfordrende med å drive restauranter er jo svingningene i sesonger. Det er jo mye mere fart på sommeren, enn i januar og februar. Det gjør det vanskelig å holde en fornuftig stab igjennom hele året og selvfølgelig med tanke på en forutsigbar omsetning. Men med lang erfaring kommer også kunnskap om god drift, forteller han.

– I tillegg har jo det siste året vært preget av høye renter og inflasjon, så mange har måtte kutte ned på gode som restaurantbesøk. Det merker jo bransjen og må ta høyde for, presiserer han.

 

Har med regnskapsfører i møter

– Vi har alltid vært opptatt av å ha god kontroll på økonomien. Det er helt nødvendig, sier Kristoffer. 

– Vi vurderte frem og tilbake om vi skulle ha en regnskapsfører inhouse eller oustource det. Det er jo en ganske stor post sånn sett, men vi kom frem til at det vil være vanskelig for en person å matche all kunnskapen til et byrå. Pluss at vi blir veldig sårbare ved sykdom og ferier, poengterer han. 

– Vi har fått god nytte av kompetansen til VIEW Group igjennom årene. Da vi etablerte Bønder i byen, var Steinar i VIEW Group en god støttespiller.  

– Han var fin å lene seg på når det kom til leiekontrakter, selskapsstruktur og finansiering. Han var flere ganger med oss i møter med banken, og kunne trykke på andre knapper enn vi kunne. Med hans erfaring fikk vi et bredere perspektiv og opplevde å stille sterkere enn vi hadde gjort alene, poengterer han.  

 

Tripletex gjør ting enkelt

For å ha kontroll på økonomien må bedriftsledere også ha et system som legger til rette for forenkling og god oversikt.

– For oss er Tripletex helt topp, sier Kristoffer.

– Vi gikk over fra Uni Micro til Tripletex da vi ble kunde hos VIEW Group, og det har vært helt uproblematisks for oss. Selve bytte gikk smertefritt og VIEW førte over all data vi trengte. Tripletex er et veldig intuitivt system som dekker alle våre behov.

– Jeg er for det meste inne i systemet for å fakturere og godkjenne regninger. Når jeg logger meg på, får jeg en nyttig oversikt over hvordan stå er økonomisk – enten det handler om historikk eller dagens tall.

– Det er viktig for meg i en travel hverdag og uten så mye kunnskap om regnskap, at oppgaver tar kort tid å utføre, slår han fast.

 

Glade gjester gir meg så mye

Når vi spør hva som er det morsomste med å drive restaurant er Kristoffer kjapt ute med å svare.

– Det å servere god mat, god drikke og se de glade gjestene er jo helt fantastisk! Det gir meg mye glede, sier han.

– Også er det jo så gøy å lage mat! Min mor var veldig flink til dette, så det var nok der jeg plukket opp interessen. Pluss at jeg ikke var så interessert i skolen, så yrkesfag passet meg veldig bra.

– Jeg føler meg privilegert som får jobbe med en så fin gjeng, som også har kjent hverandre lenge. Vi har lite gjennomtrekk av nøkkelpersonell, og vår kjøkkensjef på Sjøhuset for eksempel har vært hos oss i ti år nå. Det er gøy at folk trives og at vi kan lykkes sammen, avslutter han.

Les flere kundehistorier

Grieg Group

For Grieg Gruppen er det viktig at lønnsomhet går hånd i hånd med en bærekraftig utvikling. Der spiller utnyttelse av teknologi en viktig rolle og derfor var det naturlig for oss å velge VIEW Group som leverandør.
Les historien her

StormGeo

StormGeo har automatisk valutahåndtering og full oversikt internasjonalt.
Les historien her

En Tur

Entur samler og deler data om all kollektivtrafikk i Norge, som også deles i den nasjonale reiseplanleggeren Entur. I tillegg driver Entur billettsystemer og salgs- og servicepunkter for jernbanen i Norge. Entur er eid av Samferdselsdepartementet og sysselsetter rundt 200 årsverk.
Les historien her

Technogarden

Technogarden er et konsulent- og rekrutteringsselskap som driver med utleie av ingeniører, tekniske spesialister og IT – konsulenter. De omsetter for omtrent 600 millioner årlig og har i underkant av 500 konsulenter ute i oppdrag- både i Norge og Sverige.
Les historien her