HAJR Arkitekt og Eiendomsutvikling

“VIEW Group tar seg av regnskapet mitt og passer på at alt er etter boka. Det er trygt for meg og frigjør en masse tid til at jeg kan fokusere på mine egne kunder. I tillegg bruker jeg VIEW Group som en sparringspartner i forretningsmessige spørsmål.” Asim Karahasan, Gründer og daglig leder

Vil forenkle byggeprosessen

Asim Karahasan er en allsidig og erfaren arkitekt, opprinnelig fra Bosnia med bergensk dialekt og adresse i Ringebu. Høsten 2021 bestemte den meget positive og ambisiøse arkitekten seg for å realisere planene om å starte for seg selv. Den høsten ble HAJR Arkitekt og Eiendomsutvikling et nytt tilskudd i til næringslivet.

– Jeg har alltid ville skape noe bemerkelsesverdig gjennom å drive noe eget, så det vi bygger nå er på en måte en visjon i oppfyllelse. Det har ikke vært en enkel visjon å realisere, det er så mye som skal på plass som ikke handler om selve faget, sier han.

– Foruten om fagkompetansen vår og det at vi virkelig brenner for det vi jobber med, så er fortrinnet vårt at vi ser på ting fra kunders perspektiv. I tillegg har vi et stort nettverk med samarbeidspartnere. Det betyr at vi kan levere en total-pakke med alt fra tegninger og prosjektering til bygging og ferdigstillelse av hus forklarer han.

– Vi vet at det å bygge ut eller bygge et hus er komplekst og tidkrevende. Både fordi det er et omfattende regelverk og fordi det er mange involverte aktører fra ulike fagfelt. Vi i HAJR ønsker å gjøre alt dette enklere for kundene.

– Når kunder kommer til oss med en drøm om et nytt tilbygg eller en visjon om et nytt hus, så vil vi at de skal lykkes. Fordi vi vet at deres nye tilbygg eller bolig er ikke bare et hus, men deres framtidige hjem, en refleksjon av dem selv og deres drømmer og opplevelser.

– Vi hjelper de med hele prosessen, alt fra tegninger til å sette de i kontakt med ansvarlig søkere og et byggefirma. Vi kjenner mange dyktige folk i bransjen som vi kan spille på, sier Asim.

 

En gründer med mange roller

– Vi strekker oss alltid langt for å forenkle ting for kundene våre, selv om det er utenfor vår kjerne. Det er sånn vi skiller oss ut fra konkurrenter, ved å sørge for at kunder får alt på et sted, tilgang til god informasjon og unngår forsinkelser i byggeprosessen på grunn av feil og mangler i for eksempel dokumentasjon.

Som mange ambisiøse gründere ofte gjør, tok også Asim på seg mange oppgaver i sin egen bedrift.

– I begynnelsen gjorde jeg regnskapet selv. Ikke bare brukte jeg veldig mye tid, men jeg gikk meg også vill rett og slett. Jeg ble engstelig for at jeg hadde gjort noe feil som ville få konsekvenser, forteller Asim.

 

VIEW Group og Tripletex

– Jeg forhørte meg litt lokalt, og fikk anbefalt VIEW Group i Lillehammer. De flyttet HAJR raskt over i Tripletex, og nå er jeg trygg på at regnskapet er i gode hender.

– For å holde meg oppdatert logger jeg meg på Tripletex flere ganger i uken. Der har jeg status-rapporter som VIEW Group har hjulpet meg med å sette opp. Det er veldig fint å ha egne dashboard som raskt gir meg den informasjonen jeg trenger.

– Appen bruker jeg også til kjøregodtgjørelse og reise- og utleggsregninger, Det er kjapt og enkelt- akkurat det jeg har behov for i en travel hverdag, forteller han.

 

Bruker VIEW Group på to måter

Det å bygge en bedrift krever gode partnere, og Asim vet verdien i å ha gode samarbeidspartnere på området han selv ikke har dypest kompetanse.

– Jeg bruker egentlig VIEW Group på to måter, forklarer han.

– Jeg har solid erfaring med etablering og utvikling av bedrifter og VIEW Group Lillehammer av alle regnskapsbyrå skiller seg helt klart ut med god margin. Unik ekspertise og topp service, er blant ordene jeg forbinder med VIEW Group regnskasbyrået.

– De tar seg av regnskapet mitt og passer på at alt er etter boka. Det er trygt for meg og frigjør en masse tid til at jeg kan fokusere på mine egne kunder. Det er bra!

– Jeg bruker også VIEW Group som en sparringspartner i forretningsmessige spørsmål. Jeg har mange spørsmål rundt hva som lønner seg når man bygger et selskap som Hajr, forklarer han.

– Det kan være alt fra selskapsstruktur, forsikring og skatt, til hvordan jeg skal lese regnskapet mitt og forstå utviklingen. Dette med likviditet er for eksempel svært viktig å ha god kontroll på som oppstartsbedrift, presiserer han.

 

Jevnlig møter med regnskapsfører

Asim har jevnlig møter med avdelingsleder i VIEW Group Lillehammer Ragnhild og hennes kollega Elisabeth, der de diskuterer status og kommende scenarioer.

Asim er veldig engasjert i økonomien sin og interessert i å lære mer.

– Det er moro for oss å kunne utnytte vår fagkompetanse fordelaktig for HAjR. Vi snakker om alt fra gode rutiner og rapporter til markedsstrategi og konkurrentanalyser, forteller Ragnhild.

– Vår jobb som regnskapsfører er nettopp det å være gode rådgivere for kundene våre. Og fordi mer og mer av selve regnskapsføringen blir i større grad automatisert, får vi enda mer tid til å dykke dypt ned i våre kunders problemstiller. Det er det som er spennende, avslutter hun.

 

Høye ambisjoner for fremtiden

Asim har store planer for HAJR i nær fremtid. Han skal både utvide forretningsområdene og få nye kollegaer.

– Vi er akkurat nå i startfasen med å satse stort på eiendomsutvikling, spesielt rettet mot eneboliger. Det er dette vi har spesialisert oss på Dette er vi gode på fra før, og vi ønsker også at kunder skal få kjøpe de ferdige eneboligene vi tegner. Fra idè til produkt ferdig hus – med oss som prosjektleder for hele prosessen, sier han stolt.

– Selv om vi er i Ringebu, så har vi hele Norge som vårt marked. Vi er digitale og kan levere en totalpakke egentlig uten å ha et eneste fysisk møte. Det er jo fantastisk egentlig- det sparer kundene for mye tid og det blir rimeligere for alle, smiler han.

 

HAJR Arkitekt og Eiendomsutvikling kunde av view
 Fotograf: Hilde Jordbruen

Les flere kundehistorier

Fiskerbrygga

Etter snart 40 år i bransjen vet Martin Stallemo, innehaver av Pieder Ro restaurant på Fiskebrygga, hva som kreves for å lykkes.
Les historien her

Kitch’n

Vi har fått veldig god styring og kontroll på konsernet, og effektivisert våre regnskap – og økonomiprosesser.
Les historien her

Peak Shipping

Peak Shipping AS har som mål å bli en stor aktør i europeisk nærskipsfart Selskapet ble etablert i 2005 og er i vekst.
Les historien her

En Tur

Entur samler og deler data om all kollektivtrafikk i Norge, som også deles i den nasjonale reiseplanleggeren Entur. I tillegg driver Entur billettsystemer og salgs- og servicepunkter for jernbanen i Norge. Entur er eid av Samferdselsdepartementet og sysselsetter rundt 200 årsverk.
Les historien her