En enklere hverdag med KID og direkte betaling

  Som selvstendig næringsdrivende er alt som kan bidra til å gjøre hverdagen enklere velkommen. Derfor vil vi anbefale å benytte deg av KID og direkte betaling! For hvem ønsker vel å sitte time etter time i nettbanken?

  Har du opplevd å måtte saumfare nettbanken for å finne ut om alle kundene dine har betalt regningen? Eller er du avhengig av nettbanken for å kunne betale regninger til selskapet?

  Full oversikt med KID

  KID er en forkortelse for kundeidentifikasjon, og vil være uvurderlig for bedrifter som sender ut mange fakturaer. Nummeret består av inntil 25 siffer, og gir en oversikt over hvilke kunder som har betalt og når. Dette fordi innbetalinger blir koblet til fakturaen og på den måten automatisk registrert.

  Det vil i de fleste bedrifter være avgjørende å ha oversikt over hvem som har betalt regningen og hvem som fortsatt skylder penger. Tidligere ville man vært nødt til å gjøre dette manuelt ved å lete gjennom nettbanken og gamle oppdrag. Et annet aspekt av dette er det å sende ut purringer – det er kjedelig for både deg og kunden å sende ut purring på en regning som for lengst er betalt.

  Les også: 6 fordeler med elektronisk faktura

  Sparer tid

  Som nevnt vil betalingene automatisk føres inn i regnskapet uten at du trenger å løfte en finger. Dette er det både tid og penger å spare på. La oss si at du bruker 10-15 minutter på hver eneste faktura – både på det å sende ut regningen via regnskapsprogrammet og jevnlig sjekke i nettbanken at betalingen har kommet inn. Dette kumulerer i løpet av et år, og det er ikke annet enn bortkastet tid når du ellers har mye å gjøre.

  Dersom du fakturerer med KID lages det noe som kalles en OCR-fil. Denne ligger i regnskapsprogrammet og vil finne innbetalinger som korrelerer med KID-nummeret på fakturaen kunden har mottatt. Deretter bokføres det automatisk – enklere blir det ikke.

  Les også: Derfor bør du ha regnskapet i nettskyen

  La nettbanken få en pause

  Fordelen med direkte betaling er at du ikke vil være avhengig av nettbanken. Med et regnskapssystem som muliggjør ut- og innbetalinger direkte, vil du spare dyrebare timer i det lange løp. Skal du betale en regning bedriften har fått? Svosj! Skal du betale ut lønn? Null problem. Og best av alt – du bruker banken du selv ønsker!

  Mye tid i hverdagen vil gå til å føre bilag og betale regninger. Er det ikke bedre å bare gjøre dette i én og samme operasjon? Alt som kan spare deg for manuelt arbeid gjør arbeidet mye enklere, synes du ikke?

  Ta gjerne kontakt med oss for å ta i bruk et økonomisystem som kan gjøre din hverdag enklere.

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.