Fra 2009 til 2019: Et tiår i VIEW

  May-Britt Hestnes (40) har jobbet i VIEW Ledger siden 2009. Hun har en Bachelor og en Master i Økonomi og Administrasjon, og er i tillegg Autorisert regnskapsfører. I dag jobber hun med Lønn og HR for flere av de største kundene våre, både i Norge og i utlandet.

  Mulighetene for utvikling driver meg veldig

  I løpet av sine 10 år i VIEW Ledger har May-Britt hatt flere ulike roller på tvers av avdelinger – både med og uten lederansvar. Ikke helt ubevisst er det at hun har fått så bred erfaring som hun har.

  -Jeg synes man bør hoppe i det dersom man ønsker og det finnes muligheter å forflytte seg internt i selskapet man er. For meg har det vært en veldig fin mulighet til å bli kjent med flere sider av bransjen, og få et mer helhetlig bilde av kompleksiteten som ligger i regnskap og lønn.

  Jeg har fått en allsidig kompetanse jeg definitivt ikke hadde klart å bygge opp så fort, hadde jeg ikke fått disse muligheten i et og samme selskap.

  -For eksempel så kan jeg økonomisystemet Xledger veldig godt. Ikke bare fordi jeg har jobbet lenge i systemet, men også fordi jeg har brukt flere funksjoner og løst problemstillinger på tvers av avdelinger. Jeg synes det har vært veldig spennende å kunne få bli så godt kjent med verktøyene vi bruker. Det gjør jo at jeg blir veldig trygg og kan bidra med erfaring på hva som vil være best-practice, fortsetter hun.

  -Men, det er jo ikke sånn at muligheter bare dukker opp dersom du tar initiativ til det. Det må selvfølgelig være et mulighetsrom, og ikke minst en kultur for å utvikle og se folk. Både når det gjelder å bevege horisontalt og vertikalt. For min del har dette med utvikling alltid vært veldig motiverende – det driver meg veldig.

  Det er kanskje også derfor jeg nå feirer 10-års jubileum i VIEW, konstaterer hun.

  Vanskelig å bli utlært

  -Som Teamleder og Kundeansvarlig har jeg jobbet med hele regnskapet for selskaper og hatt totaloversikten. Nå ønsket jeg å fordype meg i ett fagfelt, og jeg synes alltid lønn og HR har vært et spennende område. Det er kanskje der jeg hadde mest å lære også, smiler May-Britt.

  I tillegg erfarte jeg som Konsulentleder at jeg brenner mer for de faglige utfordringene og for kundene, enn det å jobbe i en lederrolle.

  Etter en periode i ny stilling, har hun dette å si om hva hun foreløpig finner mest spennende.

  Dette med utenlandske kunder er moro. Her møter jeg mange ulike problemstillinger, for eksempel knyttet til arbeidere som kommer til Norge for å arbeide for kortere perioder. Jeg liker godt å jobbe med saker som ikke er rett fram, men byr på problemløsning.

  -En annet fagområdet jeg synes er spennende er pensjon. Her har jeg mye å lære, men det er jo derfor jeg ville flytte på meg også. Generelt når det kommer til økonomi, regnskap og lønn er det utrolig mye en kan jobbe med, for eksempel i forhold til kompleksitet eller ulike bransjer. Derfor er egentlig veldig vanskelig å bli utlært, presiserer May-Britt.

  Fra Oslo til hjemmekontor på Uvdal

  May-Britt har ikke bare nylig endret rolle i VIEW Ledger, men hun har også endret bosted for en stund tilbake. Hun har flyttet fra storbyen Oslo til Uvdal i Buskerud, og har mange av arbeidsdagene nå via hjemmekontor.

  Jeg er gift med en odelsgutt, smiler hun. Det betyr at vi etterhvert skal ta over en gård. Dette har både vi og arbeidsgiver visst om en stund, og vi har vært i løpende dialog om hvordan vi kan tilrettelegge for dette. Det er jo egentlig ikke noe problem å jobbe fra hvor som helst fordi vi jobber skybasert.

  Men, det krever litt disiplin fra min side og tillitt fra VIEW Ledger sin side. Jeg er veldig glad for at vi ikke bare er fleksible i forhold systemene vi bruker, men også i måten vi kan gjøre ting på og samarbeide på, trekker hun frem,

  -Men jeg vil jo se kollegene mine og være en del av miljøet – det er viktig for meg. Og selv jeg er veldig glad i fjellet, er det jo deilig å komme til et kontor med utsikten fra Barcode også, avslutter hun.

  Synes du historien til May-Britt var interessant? Bli med på laget og skap din egen historie sammen med oss i VIEW! smiley2

  Vi er på jakt etter flinke folk innen økonomi, lønn, HR, IT og salg – på flere av våre avdelinger rundt om i Norge.

  Se våre ledige stillinger her.

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.