cfo drip fra VIEW Group

Seniortreff: 5 spørsmål om seniortilværelsen

  Det er duket for nok et seniortreff i Barcode i Oslo for VIEW`ere.

  Lene Langmo Heiestad og Espen Andersen er to av deltakerne som har gledet seg til dagens event, selv om begge faktisk jobber deltid i selskapet fortsatt. Lene med økonomi og regnskap, og Espen med salg av ERP – løsninger.

  Vi har stilt de 5 spørsmål om pensjonisttilværelsen.

  Aller først, er det en myte eller spiser pensjonister mye napoleonskake og kamferdrops?

  -Haha, tullespørsmål? ler Espen.

  -Men tja, fortsetter han. Napoleon var kanskje flink med kaker, men jeg har faktisk til gode å spise napoleonskake som 100% pensjonist, presiserer han.

  -Det blir jo fort en tur innom et hyggelig bakeri når jeg er ute på tur med venner, men napoleonskake er ikke det jeg bestiller da, smiler Lene.

  -Jeg tror faktisk jeg spiser mindre kake og søtt nå enn jeg gjorde før. Nå har jeg mer tid til å trene og være aktiv, og da synes jeg det er lettere å spise sunnere også, legger hun til.

  -Jeg tror vi kan konkluderer med at denne myten kan avkreftes, smiler Espen.

  Hva synes dere er det beste med pensjonisttilværelsen?

  Selv om de begge jobber deltid fortsatt, så har de fått en smakebit på pensjonisttilværelsen og er enige om hva som er et beste.

  -Det beste er å kunne disponere tiden sin friere. Det setter jeg mest pris på, sier Espen.

  -Når man jobber med regnskap og økonomi som jeg gjør, så er det mange frister å forholde seg til og på våren er det mye å gjøre i forbindelse med årsoppgjør. Så nå står jeg friere til å for eksempel reise på vinterstid, noe som ikke alltid har vært så enkelt å få til før, presiserer Lene.

  Er det noe du savner/kommer til å savne fra arbeidslivet?

  Først og fremst kollegaene mine, svarer begge to.

  -Jeg synes også at jeg har en spennende jobb, hvor jeg møter og blir kjent med mange interessante mennesker og virksomheter. Så jeg kommer til å savne kundemøtene og det å ha en betydningsfull rolle i forhold til det, sier Espen til.

  Lene er enig og legger til.

  -Jeg kjenner også på savnet av gleden til å bidra til et felleskap. Jobben har vært en stor del av livet i så mange år, og det er en overgang å ikke tilbringe like mye tid der.

  Hva bruker du mest tid på nå som du er pensjonist?

  -Jeg elsker båtlivet, nærmere bestemt seilbåt! sier Espen entusiastisk.

  -Vi drar gjerne av gårde over flere dager, med bikkja og ofte til Svenske-kysten. Sesongen er jo ikke i gang helt enda, men startskuddet går rett før påske. Det blir første sommeren nå med enda mer tid på båten, sier Espen.

  -Jeg har utforsket en del senior-tilbud i kommunen der jeg bor. De tilbyr ukentlige foredrag, konserter, arrangerte gåturer osv. Også får du det sosiale aspektet, som er veldig hyggelig, sier Lene.

  -I tillegg til så bruker jeg mye mer tid sammen med min mor, mine barnebarn og venner, legger hun til.

  Hva fikk deg til å melde deg på seniortreffet i VIEW?

  -Først og fremst for å opprette det kollegiale, sier Espen.

  -Og nå kanskje også for å spise napoleonskake da, tuller han.

  -Man har jo et forhold til en arbeidsplass når man har vært der en stund. Så jeg synes det er interessant å holde seg oppdatert på nyheter og ting som rører seg i et selskap jeg har vært en del av nå i 10 år, fortsetter han.

  Lene begynte i VIEW Group i 2006, og har 18 års fartstid.

  Det har alltid skjedd mye i VIEW og det er interessant å følge med på. Seniortreffet gjør at jeg kan gjøre det samtidig som jeg har en arena og holde kontakten med kollegaer, sier hun.

  Helt til slutt spør vi vår HR-direktør; hvorfor arrangerer VIEW regelmessige seniortreff?

  -Dette er et treff for de over 60 år som både er pensjonert, men også de som nærmer seg en pensjonisttilværelse. Vi ønsket å skape en arena der flere kan dele erfaringer om hvordan overgangen til pensjonisttilværelsen er, sier HR-Direktør Tonje Magnussøn.

  -Jobben er ofte en viktig arena for folk, både sosialt, men også når det gjelder å få brukt egne evner. Så som arbeidsgiver å kunne bidra til at dette blir opprettholdt også i utgangen av arbeidslivet/i en fase der man har blitt pensjonist tenker jeg er verdifullt.

  -Disse seniorene har vært viktige for oss i mange år, og er nå fine ambassadører på yttersiden, avslutter hun.

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.