Frida er vår HR-Intern

  Denne våren er Frida Ardby vår HR- intern. Frida studerer ved Høyskolen Kristiania, og skilte seg ut blant søkerne med sitt engasjement og refleksjoner rundt HR-faget.

  Hun er halvveis i intershipet, da vi tar en prat med henne for å høre hva hun synes er mest spennende med HR-faget, hva hun tror bedrifter kan bli bedre på og om erfaringene så lang i prakisplassen.

  Det første møte med HR

  Da vi spør hvorfor hun valgte en karrierevei innen HR tar hun oss med tilbake til da hun flyttet til London som 18-åring.

  Det å søke jobb i London var jo litt skummelt. Jeg husker veldig godt hun som var HR-manager i selskapet jeg begynte hos. Hun fikk meg til å føle meg så velkommen og tok virkelig vare på oss nyansatte. Det gjorde overgangen for meg så mye enklere.

  -Hun investerte mye tid i å la oss få muligheten til å bli kjent med selskapet og de nye kollegaene våre. Hun var også alltid veldig tilgjengelig for oss når vi hadde behov for det, forteller Frida.

  -Da så jeg hvor mye HR kan bidra for et godt arbeidsmiljø, spesielt i startfasen. Det fikk meg til å bli mer nysgjerrig, fortsetter hun.

  Det mest spennende med HR-faget

  Etter noen år som student og noen erfaringer rikere, lurer vi på hva hun synes er mest spennende med HR-faget.

  Oi, det er mye, smiler hun.

  -Men, jeg tror jeg vil trekke frem selve rekrutteringen og onboarding-prosessen. Det er så viktig med gode prosesser for å både finne og beholde de rette folkene, presiserer hun.

  -For eksempel ved bruk av personlighetstester, forskjellige intervjuteknikker og metoder for å finne akkurat den kandidaten man er ute etter. Jeg synes det er veldig interessant å se hva som pågår «bak kulissene» i en søknadsprosess.

  Selv har jeg jo vært igjennom denne prosessen før, derfor er det spennende å se det fra den andre siden. Det er veldig lærerikt og kan være ganske komplekst avhengig av stillingstype og kvalifikasjoner osv.

  Fra venstre: Ingrid og Frida

  Frida trekker også frem onboardingprosessen som noe hun er brenner litt ekstra for.

  -Det er så viktig at alle nyansatte føler seg ordentlig velkomne og del av selskapet, uansett stilling. Det kan en god onboardingprosess bidra stort med, sier hun.

  -Den første tiden er en periode der man lærer sin arbeidsplass å kjenne. Både ved å møte kollegaer og ledere, men også tilegne seg kunnskap om selskapets verdier og visjoner. Ikke minst ha en arena der det er enkelt og trygt å stille spørsmål og være nysgjerrig.

  Det er mye man kan gjøre som selskap for å sette dette i system, slik at prosessen blir lik for alle nyansatte. Her tror jeg mange selskap har et potensiale til å bli bedre, og HR kan virkelig gjøre en forskjell hvis de for rom for det.

  -Jeg blir engasjert når jeg tenker på hvordan en god onboarding er med å forsterke den positive effekten en kandidat får under oppstarten.

  -Det er faktisk forsket på akkurat dette. En god onboarding forsterker opplevelsen nyansatte har til det positive, og bidrar til at de kommer i gang raskere i jobben.

  -Og det trenger ikke være store grep heller, men jeg tror det er stor verdi i at selskaper investerer litt mer tid i dette, smiler hun.

  Erfaringen så langt og drømmejobben

  Frida er halvveis i intershipet, som varer i litt over tre måneder. Så langt har læringskurven vært bratt, oppgavene variert og hun føler hun har fått bidratt inn i reelle prosjekter.

  -I starten jobbet jeg med generelt HR-arbeid, som blant annet involverer utarbeidelse og oppdatering av maler. Etter hvert fikk jeg mer ansvar, forteller hun.

  -Jeg har vært med kartlegging for å nå kandidater og planlagt messer og events.

  Jeg er også med på mange ulike møter der jeg får mulighet til å gi min faglig input på reelle prosjekter. Det er kjempegøy! Da får jeg brukt min kompetanse og mine tanker på virkelig senarioer og får feedback fra resten av teamet.

  HR-teamet i VIEW setter stor pris på Frida sitt engasjement og faglige innspill.

  -Frida er et herlig tilskudd til vår lille HR-avdeling. Hun er positiv, blid og proaktiv. I tillegg bidrar hun med mye nyttig input og HR-forskning fra studiene. Det setter vi stor pris på, sier Ingrid Thorseth, Employer Branding-ansvarlig i VIEW.

  Når vi spør Frida hva drømmejobben er hun raskt til å svare.

  -Jeg ønsker å jobbe med utvikling. Det kunne vært spennende å jobbe med kompetanseutvikling i en organisasjon. For eksempel som konsulent for selskaper som har behov for medarbeider- og lederutvikling. Det tror jeg er drømmejobben akkurat nå, smiler hun.

  HR Internship i VIEW
  Fra venstre: Frida og Ingrid

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.