Fra bilag til implementering

  Monica Manolache (37) har en bachelor i Økonomi og Administrasjon fra BI og en Master i Management fra London. Etter noen år som Økonomikonsulent hos oss, har hun nå rollen som Systemkonsulent. 

  -Økonomi er noe jeg alltid har hatt interesse for, og jeg fant tidlig ut av at det var det jeg ville studere. Regnskapsføring var noe jeg ble kjent med igjennom studiene, og jeg likte godt logikken og strukturen, forteller Monica.

  -Da jeg begynte som Økonomikonsulent hos VIEW Ledger ble jeg veldig positivt overrasket over hvor mye av selve økonomikunnskapen jeg fikk bruk for til daglig. Kundene ønsket innspill og hadde ofte behov for rådgiving i økonomiske spørsmål. Og det var veldig interessant å kunne bruke kunnskapen min til å bidra på det, fortsetter hun.

  Fra økonomi til IT

  Etter et par år som Økonomikonsulent ble Monica spurt om hun kunne tenke seg å gå over i ny rolle som Systemkonsulent – men helt tilfeldig var det ikke.

  Jeg har siden jeg begynte som regnskapsfører hatt interesse for systemene vi bruker. Jeg synes det er spennende å forstå logikken i hvordan de fungerer og finne måter å jobbe enda mer effektivt på. Både i forhold til min egen arbeidshverdag og for selskapene jeg jobber med.

  Når hun får spørsmålet om hvorfor hun tror hun ble spurt om å være Systemkonsulent på heltid, trekker hun frem at hun tok initiativ til å ta del i prosjekter på tvers av avdelingene.

  Jeg er en person som blir motivert av variasjon i oppgaver og jeg liker å ta nye initiativ. Dette ble lagt merke til og jeg ble tatt med på en del integrasjons -prosjekter for kunder. Vi er ikke så mange i Stavanger og vi samarbeider mye mellom avdelingene.

  -I tillegg snakker jeg engelsk flytende, så jeg kjørte opplæring på engelsk med kunder som ønsket det. Det var sånn jeg begynte å nærme meg oppgaver som var knyttet til det å være en Systemkonsulent, legger hun til.

  Tverrfaglige prosjekter

  Monica sin daværende leder, Ingunn Furre Haaland, er enig i at det var hennes engasjement som gjorde at hun fikk prøve seg på nye oppgaver i disse tverrfaglige prosjektene.

  -Monica har vært flere år i VIEW, og hun har gjort en veldig god jobb som økonomikonsulent. Hun er flink med å vite hva kundene trenger og gir gode og gjennomtenkte råd. Vi ønsket å gi Monica nye muligheter og er veldig glad for at hun ville prøve seg i ny rolle.

  Største utfordringen

  Nye arbeidsoppgaver og nye ansvarsområder kan gjøre at en virkelig for “brynt seg”. Og Monica er ganske klar på hva hun tror kan bli hennes største utfordring i den nye rollen.

  Jeg har jo stor interesse for IT, men ingen formell IT-bakgrunn. Det blir kanskje den største utfordringen for meg i jobben. Det å lære seg mer om hvordan og hvilke teknologier vi kan bruke for å hele tiden kunne forbedre kundenes opplevelse i økonomisystemene.

  -Styrken min er nok at jeg har god erfaring med økonomi – og regnskapsprosessene i systemene, og spesielt da Xledger. Det er en stor fordel for meg å ha økonomibakgrunn og ha jobbet som Økonomikonsulent. Det gjør at jeg forstår hvor kunden kommer fra og raskt kan sette meg inn i deres situasjon, presiserer hun.

  Og med flinke kolleger rundt meg og en kultur for å prøve og erfare nye ting, ser jeg veldig frem til å utvikle meg i jobben. 

  Synes du historien til Monica var interessant? Bli med på laget og skap din egen historie sammen med oss i VIEW. Vi er på jakt etter flinke folk innen økonomi, lønn, HR, IT og salg på flere av våre avdelinger rundt om i Norge.

  Se våre ledige stillinger her.

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.