Fra Controller til Daglig leder i VIEW Tax

  Malin Olstad (38) er utdannet regnskapsfører og begynte som Controller i VIEW Ledger i 2014. -Jeg hadde rollen som Controller for hele VIEW-konsernet, med da fire selskaper. Alle selskapene leverer tjenester innen økonomi, regnskap og IT, men har sin spisskompetanse innenfor ulike bransjer og forretningsområder. Min rolle som Controller gjorde at jeg fikk god oversikt og hadde mye ansvar i alle selskapene, sier Malin.

  Men det var spesielt et av de selskapene Malin ble hakket mer interessert i.

  Jeg elsker språk. Jeg har studert flere språk og har alltid hatt en lidenskap for å lære meg nye. Da jeg jobbet i utlandet møtte jeg min nåværende mann. Han er italiensk, så jeg var pent nødt til å lære meg italiensk også.

  Selskapet VIEW Tax hjelper utenlandske bedrifter som ønsker å drive business i Norge. Som Controller fikk Malin ofte muligheten til å praktisere språkinteressen.

  -Jeg måtte av og til kontakte kunder. Det var ekstra moro å jobbe med utenlandske kunder, fordi da kunne jeg bruke språkkunnskapene. Jeg var ofte med i kundemøter og vi opplevde at kundene likte at de møtte noen som forstod og kunne snakke deres språk.

  Da Malin var i mammaperm, ble hun kontaktet av daværende daglig leder av VIEW Tax og eier i VIEW-konsernet, Terje Bratlie.
  -Han spurte om jeg kunne komme opp på kontoret en dag det passet. Jeg ante ikke at jeg skulle bli tilbudt stillingen som daglig leder i VIEW Tax. Det var positivt overraskende, smiler Malin.

  Da vi spør hvorfor hun ble tilbudt stillingen, svarer Bratlie:-Malin har et øye for business. Hun tar initiativ og ser ut til å trives godt med kundekontakt. Vi fikk ofte spørsmål fra kunden om å ta med Malin i kundemøter. De likte henne og synes det var en stor fordel at hun var språkkyndig, i tillegg til sin faglige kompetanse. Det synes jeg også, for språk er ikke min sterkeste side, smiler han. Vi var veldig glade for at hun takket ja til stillingen, avslutter Bratlie.

  Jeg kan jobbe med to av mine lidenskaper; økonomi og språk. I tillegg synes jeg kundekontakten er en morsom del av jobben.

  Det er i kontakt med kunden verdien ligger. Det å bli kjent med kundene, gjør at vi som leverandør kan bidra inn i økonomiske vurderinger på en helt annen måte. Jeg ser frem til å være med å utvikle VIEW Tax og hjelpe flere spennende utenlandske kunder, avslutter en tydelig fornøyd Malin.

  Synes du historien til Malin var interessant? Bli med på laget og skap din egen historie sammen med oss i VIEW.

  Vi er på jakt etter flinke folk innen økonomi, lønn, HR, IT og salg på flere av våre avdelinger rundt om i Norge.

  Se våre ledige stillinger her.

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.