Fra Økonomikonsulent til Avdelingsleder

  Renate Repstad (39) har en Bachelor i økonomi og administrasjon og startet som Økonomikonsulent i VIEW Ledger i 2016. I dag er hun Avdelingsleder for kontoret i Søgne.
  Etter et drøyt år som Økonomikonsulent åpnet det seg en mulighet, og Renate fikk tilbud om å lede avdelingen i Søgne.

  -Jeg ble veldig glad og tenkte umiddelbart at dette var en spennende mulighet. Jeg hadde jobbet som Økonomikonsulent en stund, både i VIEW Ledger og ved et annet konsulenthus. Jeg følte meg klar og motivert for å lære nye ting – samtidig var tanken på rollen som Avdelingsleder litt skummelt, sier Renate.

  Nye ansvarsområder

  Det å være leder innebærer jo mye ansvar, også innenfor områder jeg ikke hadde så mye erfaring med fra før.

  I starten synes hun det vanskeligste var å slippe oppgaver og kunder hun tidligere hadde ansvaret for, som for eksempel regnskapsproduksjon.

  -Jeg måtte bruke litt tid til å omstille meg. Det har sittet langt inne å skulle løsrive seg fra regnskapsproduksjonen, selv om jeg visste at det var nødvendig for å kunne utføre de nye oppgavene som leder så godt som mulig. Etter hvert har jeg lærte meg å balansere dette bedre, forteller hun.

  -Heldigvis har jeg en gjeng med utrolige dyktige og dedikerte kollegaer som jeg stoler på. Og det gjør jo jobben min enklere, smiler hun.

  Det mest spennende

  Når Renate blir spurt om hva hun synes er mest spennende i rollen som Avdelingsleder, trekker hun frem variasjonen av både oppgaver innenfor ulike fagfelt – også utenfor regnskap.

  Jeg lærer mye nytt, og får stadig «brynt» meg. Som Avdelingsleder har jeg for eksempel også personalansvar og noe salgsansvar. Dette er ting jeg ikke kunne så mye om fra før, men synes er veldig spennende.

  -Læringskurven var – og er – fortsatt ganske bratt, og det er nettopp det som er moro. Jeg ønsker å utvikle meg, presiserer hun.

  – I tillegg syntes jeg det er spennende å være en del av et større selskap som virkelig satser og er villig til å tenke nytt. Fordi jeg har så mange flinke og engasjerte kolleger å støtte meg til, gir det også ekstra driv og inspirasjon i hverdagen, fortsetter hun.

  Motivasjon

  I tillegg til å bli motivert av kollegaene sine, er kundene også en viktig kilde til motivasjon. At den nye rollen krevde utstrakt kundekontakt passet henne helt utmerket.

  -Kombinasjonen økonomi/regnskap med kundekontakten, har jeg alltid likt godt. Det er hyggelig og givende å ha god kommunikasjon med kundene, og jeg blir motivert av å få positive tilbakemeldinger.

  Det er viktig at vi tar oss tid til å bli kjent med personene og selskapene vi jobber med. Det er da vi virkelig kan hjelpe de på best mulig måte.

  Regiondirektør for Vestlandet Jan Otto Innvær, har dette å si om hvorfor han tenkte på Renate da stillingen som avdelingsleder i Søgne skulle besettes:

  -Renate er en hardtarbeidende og målorientert person og hun har alltid vært flink med kundene. I tillegg er hun utrolig businessorientert. Vi har veldig høye forventninger til ledere i VIEW Ledger. Samtidig er vi opptatt av å gi eksisterende medarbeidere gode muligheter. Derfor er det ekstra gøy når disse faktorene spiller sammen og vi er veldig glad for at hun takket ja til en ny rolle, avslutter han.

  Synes du historien til Renate var interessant? Bli med på laget og skap din egen historie sammen med oss i VIEW. 

  Vi er på jakt etter flinke folk innen økonomi, lønn, HR, IT og salg på flere av våre avdelinger rundt om i Norge.

  Se våre ledige stillinger her.

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.