Fra Økonomikonsulent til Controller og Kundeansvarlig

  Imtiaz Ahmed Ali (29) er utdannet Siviløkonom og har i tillegg en master i Regnskap & Revisjon (MRR). Han startet som Økonomikonsulent i VIEW Ledger i begynnelsen av 2017. I dag har han rollen som Controller og Kundeansvarlig.

  Rett fra skolebenken

  Ali kom rett fra skolebenken da han startet som Økonomikonsulent hos oss. Overgangen fra studier til arbeidslivet synes han var ganske stor og det var flere ting han ble overrasket over.

  -I arbeidslivet er flere av prosessene og oppgavene rundt regnskap og økonomistyring automatisert, så mange av sammenhengene man lærer på skolen er forenklet i hverdagen.

  -På en annen side er det også ting som er forenklet på skolen, som er komplisert i virkeligheten.

  På skolen baserer man mye av det man gjør på antagelser, men i arbeidslivet er det begrenset med hva man kan anta når man jobber med virkelige selskaper. Da må man bruke tid på å utarbeide de analysene som trengs for å kunne gjøre vurderinger videre.

  Bratt læringskurve

  Etter under et år som Økonomikonsulent dukket det opp nye muligheter. Det var ingen tilfeldighet at Jørgen Person, daværende CFO, spurte akkurat Ali om å gå inn i rollen som Controller for VIEW.

  -Vi er opptatt av å gi ansvar tidlig, fordi vi ønsker å legge til rette for en rask faglig utvikling på et tidlig stadie. Jeg så at Ali lærte veldig fort og hadde en stor interesse og nysgjerrighet for de mer komplekse oppgavene, sier Jørgen.

  Ali er enig i at det var disse oppgavene han ønsket å jobbe med.

  -Da jeg studerte til Siviløkonom synes jeg utarbeidelsen av økonomiske analyser og arbeid med økonomistyring var veldig spennende. Jeg tenkte at det kunne være moro å få arbeidet med dette i praksis, derfor takket jeg ja til tilbudet, sier han.

  Med mindre enn et års erfaring som Controller har Ali tatt fatt på enda nye utfordringer. Med sin MRR og kompetanse spesielt innenfor konsernregnskap, fusjoner og analysearbeid, har han også blitt Kundeansvarlig for en av VIEW Ledger sine største kunder. Der møter han kompliserte utfordringer og i disse prosessene er det Alis kompetanse kunden lener seg på.

  -Vi er et team med flere kundeansvarlige for de ulike selskapene i dette konsernet og min oppgave er å lede teamet – samtidig som jeg har ansvaret for konsernregnskapet i sin helhet. Jeg må si jeg også er heldig som har så mange dyktige folk rundt meg, så det skal de ha ros for, sier han.

  Kundeansvar

  Det å jobbe så tett på kunder er nytt for Ali, som har for det meste jobbet internt i VIEW.

  Jeg lærer nye ting hele tiden. Kundekontakten trives jeg godt med og jeg blir stadig utfordret i spørsmål som krever grundig analysearbeid – enten det gjelder oppkjøpsanalyser, fusjoner eller fellesregistreringer.

  Det er veldig kult å kunne bidra til at våre kunder skal lykkes, sier han ydmykt.

  Når kollega Ingier Lise Haaland skal beskrive Ali, trekker hun frem hans engasjement for både kundene og faget.

  -Ali legger ned mye arbeid i det han gjør og lite er overlatt til tilfeldighetene. Siden han startet har han alltid vært nysgjerrig og stilt spørsmål for å forstå sammenhengene. Jeg tror at dette er en av grunnene til at han så fort har fått så mye ansvar. Han har i tillegg en stor dose humor, noe jeg etter stor pris på, avslutter hun lattermildt.

  Synes du historien til Ali var interessant? Bli med på laget og skap din egen historie sammen med oss i VIEW. 

  PS. Vi er på jakt etter flinke folk innen økonomi, lønn, HR, IT og salg på flere av våre avdelinger rundt om i Norge.

  Se våre ledige stillinger her.

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.