Fra Økonomikonsulent til Controller

  Kristina Knudsen (29) er utdannet Siviløkonom fra BI i Oslo. Som nyutdannet begynte hun som Økonomikonsulent hos oss, og etter to år gikk hun over i rollen som Controller på Rådgivnings-teamet.  

  -Da jeg jobbet som Økonomikonsulent satt jeg både på kontoret i Oslo hos VIEW Ledger og ute hos kunder. Jeg synes dette var en veldig fin kombinasjon, og en fin måte å bli kjent med selskapene og folkene jeg jobbet med regnskapet for.

  -Etterhvert fikk jeg en forespørsel fra min daværende leder om jeg kunne tenke meg å gå inn i rollen som Controller hos en kunde som hadde behov. Jeg hadde allerede vært i dialog om at jeg ønsket mer ansvar og nye oppgaver, så for min del var timingen for forespørselen veldig riktig.

  -Jeg motiveres av muligheter og av å kunne utvikle meg, så jeg følte at dette traff spikeren på hode, forteller hun.

  Nye muligheter som Controller

  Kristinas daværende leder Sandy Lopes, anså også dette som en god mulighet for henne.

  -Kristina har vært veldig tydelig i hvilken retning hun ønsker å utvikle seg og har hele veien hatt klare mål for karrieren sin. Hun har evnen til å lære raskt og tar en utfordring på strak arm. Det er moro å kunne være med å gi henne muligheter som hun ønsker seg.

  Når Kristina får spørsmålet om hvorfor oppgaven som Controller hos en kunde virket spennende, trekker hun frem at hun ønsket å jobbe tettere med beslutningstakerne i selskapene.

  Det å kunne jobbe enda nærmere beslutningene som tas var noe jeg virkelig hadde lyst til. Etter å ha jobbet med detaljene i et regnskap, ønsket jeg å se litt mer av hva regnskapet brukes til. For eksempel jobber jeg nå med rapportering av nøkkeltall til ledelsen og bidrar inn i budsjettprosessene.

  Jeg får også mulighet til å få innsyn i en del av prosjektene og prosessene i selskapet, og det er utrolig givende å kunne være en bidragsyter inn i forretningen til kunden. Det er moro å se at arbeidet man legger inn brukes av ledelsen og gir verdi til selskapet, fortsetter hun.

  Det mest utfordrende med å være Controller

  Med mer ansvar følger ofte også en større kompleksitet i oppgaver. Dette har Kristina også fått merke, da hun har måtte bryne seg på noen utfordringer hittil.

  Det mest utfordrende må være få den informasjonen du trenger til riktig tid – for å overholde alle fristene som skal nås. Det kan for eksempel være grunnlag for avsetninger eller informasjon om hva som skal viderefaktureres.

  -Som Controller er du et bindeledd mellom flere personer og må derfor håndtere og strukturere mye informasjon. Dette er helt nødvendig slik at du alltid har en god oversikt, for å gjøre en ordentlig jobb, legger hun til.

  Kristina har også noen tips å dele til andre som ønsker seg en karriere som Controller.

  -Dette med struktur som jeg nevnte ovenfor er viktig. Du må jobb strukturert fra begynnelsen av. Du får mye informasjon fra ulike kanter, som skal settes sammen til en helhet. Da er det viktig å ha rutiner på hvordan du fanger opp dette så ingenting glipper, konstaterer hun.

  Erfaringen som Økonomikonsulent har vært nyttig

  Hun er ikke i tvil om at erfaringen som Økonomikonsulent har vært nyttig for å gjøre en god jobb som Controller.

  En stor del av jobben til en Controller er jo å se over mye av det en Økonomikonsulent gjør. Derfor har det vært veldig fint for meg å ha en forståelse for arbeidet jeg kontrollerer. Dette gjorde også at jeg raskere kunne sette meg inn i de nye oppgavene og forstod tankene bak detaljene.

  -I tillegg har det vært en stor fordel med en opparbeidet kompetanse og forståelse for økonomisystemet. Du lærer deg mange tips og triks underveis som kunden raskt kan ta del i og som jeg kan utvikle og bygge videre på, presiserer hun.

  -Til sist vil jeg legge til at man bør vise engasjement og at man ønsker å bidra. Gjør man en god jobb der man er i dag, er sjansene store for å gå videre. Også skader det jo ikke å spørre og ta initiativet til en dialog selv, smiler hun.

  Synes du historien til Kristina var interessant? Bli med på laget du også og skap din egen historie sammen med oss i VIEW.

  Vi er på jakt etter flinke folk innen økonomi, lønn, HR, IT og salg på flere av våre avdelinger rundt om i Norge.

  Se våre ledige stillinger her.

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.