Fra Økonomikonsulent til Systemkonsulent

  Hans Kristian Moholdt (33) har en bachelor i Økonomi og Administrasjon og startet som Økonomikonsulent i VIEW Ledger i 2010. I dag har han rollen som Systemkonsulent og leder Support-avdelingen.

  Selv om Hans Kristian har en utdanning innenfor økonomi og er autorisert regnskapsfører, var det ikke helt tilfeldig at han gikk over i en mer systemrelatert rolle.

  Systemkonsulent lå nært

  Jeg har lenge vært opptatt av både elektronikk og programvare. Derfor synes jeg det var moro å sette meg godt inn i økonomisystemene vi bruker. Teknologi interesserte meg.

  -Samtidig var det også motiverende å forstå sammenhenger i, og eksperimentering med ny funksjonalitet. I tillegg til regnskapsdelen kom jeg ofte i dialog med kunden om hvordan vi kunne jobbe smartere sammen – i systemet.

  Da behovet for å utvide teamet med Systemkonsulenter kom, tok det ikke lang tid før Hans Kristian kom i samtale om en ny rolle. Han var engasjert og ønsket nye utfordringer.

  – Mine leder og jeg snakket litt rundt hvilke oppgaver jeg trivdes med. Vi kom frem til at det å jobbe mer med prosesser og rutiner i økonomisystemene ville passe fint for meg. Både når det gjelder skyløsningene Xledger og Tripletex, sier en ydmyk Hans Kristian.

  Når vi spør daværende leder for Systemavdelingen, Terje Bratlie, om hvorfor Hans Kristian var en god kandidat svarer han slik:

  – Jeg så at han hadde interesse for og forstod seg på hvordan systemene fungerte. I tillegg var han kommersiell anlagt og kom lett i gode dialoger med kundene våre. Det er en god situasjon for vår del og vi ble veldig glade for at han ville ta tak i nye utfordringer. Vi ønsket veldig gjerne å legge til rette for dette.

  Erfaringen som Økonomikonsulent kom godt med da han skulle ta fatt på mer systemrelaterte oppgaver.

  Som Systemkonsulent er det en stor fordel å kunne økonomifaget for å lettere kunne relatere seg til kundens utfordringer. Det gjør jobben enklere og øker forståelsen ovenfor kundene.

  Enten gjennom en implementeringsprosess, gjennom supportsaker eller i forbindelse med opplæring av kunder som skal bruke systemet. Da er det nyttig å kunne snakke noenlunde samme språk og se helheten i forskjellige problemstillinger som dukker opp, konstaterer Hans Kristian.

  Han trekker frem spesielt en ting når han får spørsmålet om hva han synes er mest spennende i jobben sin.

  -Jeg får være med å lede supportavdelingen, og det er veldig spennende å utvikle denne til å bli enda bedre. På den måten kan vi yte god service overfor kundene våre. Tidvis er dette også utfordrende, for vi er et selskap i rask vekst og i stadig endring. Men det er også nettopp dette som gjør det så interessant – ingen dager er like, smiler han.

  I tillegg til å ha hatt flere roller, har han også jobbet fra ulike avdelingskontorer i selskapet.
  -Tidligere bodde jeg i Oslo og jobbet ved Oslo-kontoret.

  Da min familie og jeg bestemte oss for å flytte til hjembyen Sandefjord, fikk jeg ta med meg kontorplassen. Det er jeg veldig takknemlig for.

  På den tiden hadde vi ikke en avdeling i Sandefjord, men jeg fikk sitte sammen med et søsterselskap i området. Den fleksibiliteten og velviljen VIEW Ledger viste ovenfor meg, gjorde at jeg kunne fortsette å jobbe med de oppgavene jeg trivdes så godt med. Nå har vi også etablert en egen avdeling i Sandefjord, og er blitt en fin gjeng som server lokalmiljøet, sier han fornøyd.

  Synes du historien til Hans Kristian var interessant? Bli med på laget og skap din egen historie sammen med oss i VIEW.

  PS. Vi er på jakt etter flinke folk innen økonomi, lønn, HR, IT og salg på flere av våre avdelinger rundt om i Norge. Vi har gode karrieremuligheter og er opptatt av at våre folk skal få utvikle seg.

  Se våre ledige stillinger her.

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.