Fra Regnskapsassistent til RPA-utvikler

  Elena Gorder (31) startet som Regnskapsassistent i VIEW Ledger i 2014, og har senere utdannet seg innen informatikk. Hun jobber nå som RPA-utvikler og IT-ansvarlig hos oss.

  Elena begynte på en Bachelor i Informatikk, parallelt med stillingen sin som Regnskapsassistent.

  -Jeg har alltid vært interessert i både økonomi og IT. Så det å få muligheten til å jobbe med regnskap, samtidig som jeg tok en utdanning innen IT, var helt suverent, sier hun og smiler.

  Når hun får spørsmålet om hvorfor hun valgte en utdanning innen IT, kommer svaret raskt.

  Jeg synes det er vanskelig i vår moderne verden og ikke ha interesse for teknologi og IT. Og spesielt i regnskapsbransjen, som påvirkes mye. Både på effektivitet, men også presisjon og rapportering.

  – Hele verden er mer eller mindre i gang med automatisering og digitaliseringsprosesser- ved bruk av spennende teknologi. Så det å studere informatikk, tenkte jeg kunne gi meg en mulighet til å være med på denne reisen, smiler hun.

  RPA-utvikler trigget interessen for teknologi

  Kombinasjonen jobb og studier kan være heftig og for Elena var det en ting som var avgjørende.

  -VIEW Ledger gav meg stor fleksibilitet. De var åpne for at jeg kunne jobbe når jeg hadde mulighet. Det vil si at nesten ingen uker var like. Noen ganger arbeidet jeg 5 timer i uken og andre uker 100%, sier hun.

  Mens Elena studerte, så hun at mye var i ferd med å skje på teknologisiden i regnskapsbransjen.

  -Jeg opplevde at teknologien ble mer og mer moden. Og heldigvis jobber jeg i et selskap som er fremoverlent og raskt er ute med å utnytte nye muligheter. Det gjorde at det åpnet seg flere muligheter for meg. Jeg fikk erfaring også fra flere programmeringsspråk, konstaterer Elena.

  For de som leser dette og lurer på hva en RPA- utvikler gjør, beskriver Elena det slik:

  -RPA er en teknologi som muliggjør automatisering av arbeidsprosesser. RPA-utviklere fokuserer på å automatisere prosesser gjennom å bruke software. RPA står for Robotic Process Automation. Det jeg gjør, er blant annet å lære opp programvare-robotene våre til hva de skal gjøre, smiler hun lurt.

  Når det kommer til den nye rollen, har erfaringen som regnskapsassistent vært en stor fordel.

  Når du jobber med teknologi og digitalisering innen et område, er det viktig å ha oversikt og litt erfaring innen faget. Du må kjenne prosessene for å gjøre de riktige valgene. Derfor er det en stor fordel å ha kjennskap til regnskap og prosessene i økonomisystemet.

  -Så ja, den erfaringen jeg har med regnskap og økonomi, er nyttig for meg. Jeg lærer enda, smiler hun.

  Når Elena får spørsmålet om hva hun synes er mest spennende i jobben sin i dag, er hun rask til å svare.

  -Det er mye teknologisk utvikling i regnskapsbransjen akkurat nå og det er spennende å være med på det. Og spesielt hos VIEW, som jeg opplever er en aktør som virkelig satser. Det er så mange prosjekter jeg blir involvert i og det gjør at arbeidsdagene blir utrolig varierte. Yrket er i stadig utvikling, så man må stadig følge med på nye trender og teknologier. Det liker jeg godt.

  Kombinasjonen økonomi og IT er et spennende grensesnitt som jeg tror bare blir viktigere og viktigere fremover, avslutter hun.

  Synes du historien til Elena var interessant? Bli med på laget og skap din egen historie sammen med oss i VIEW.

  Vi er på jakt etter flinke folk innen økonomi, lønn, HR, IT og salg på flere av våre avdelinger rundt om i Norge.

  Se våre ledige stillinger her.

  PS. Du har også anledning til å sende oss en åpen søknad.

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.