Fra Restaurant til Rådgiver

  Michaela Ström (45) har en Bachelor i Økonomi og Administrasjon fra BI, og er Autorisert regnskapsfører. Hun har vært i VIEW Ledger siden 2014, og har nå rollen som Rådgiver.

  En litt annerledes vei inn i regnskapsbransjen

  Michaela tok en litt utradisjonell vei inn i regnskapsbransjen. Hun startet nemlig sin karriere hos en lokal restaurant i Oslo som Økonomiansvarlig, og tok den formelle utdanningen noen år senere.

  -Jeg er opprinnelig finsk, sier hun stolt.

  -I Finland gikk jeg på den Svenska Handelshögskolan og studerte Markedsfaget. Men, jeg var egentlig ikke helt sikker på hva jeg hadde lyst til å gjøre og falt aldri til ro med studievalget. Jeg tror det var fordi jeg var rastløs og ønsket å oppleve og se mer av verden, forteller hun.

  -Derfor bestemte jeg meg for å reise. Først til England også til Sør-Afrika – før jeg ganske tilfeldig ble med noen venner til Oslo.

  -Der ble jeg godt kjent med folkene på en lokal restaurant, og begynte å jobbe i administrasjonen. Jeg jobbet tett med Daglig leder og fikk tidlig oppgaver rundt oppgjør og regnskap.

  Da jeg fikk tilbudet om å bli Økonomiansvarlig på restauranten, synes jeg det var veldig en spennende mulighet. Jeg fikk dog en bratt læringskurve, men hadde en god støttespiller i restaurantens eksterne regnskapsfører. Det er få snarveier når det kommer til økonomi og regnskap, så i starten ble det lange dager.

  For min del var det noen ting som kom ganske naturlig. Jeg har egentlig alltid vært glad i tall, og spesielt dette med å se sammenhenger, logikk og jobbe strukturert. Jeg er nok også litt kontrollfrik, noe som viste seg å være en god egenskap som økonomiansvarlig, smiler hun.

  Etter ti år i restaurantbransjen tok hun beslutningen om å starte på utdanningen innen økonomi og regnskap.

  -Jeg tenkte at utdanningen ville åpne flere dører for meg karrieremessig og derfor startet jeg på en Bachelor i Økonomi og Administrasjon på BI.

  Fra praksis til teori

  Da Michaela begynte hos oss var hun allerede godt i gang med studiene.

  -VIEW gav meg muligheten til å gjøre ferdig utdanningen og kvalifisere meg til å bli Autorisert regnskapsfører – samtidig som jeg jobbet som Økonomikonsulent.

  -Det satte jeg stor pris på. Og det førte også til at det ble en utrolig hektisk periode for meg, med skole ved siden av jobb – i tillegg til to små barn hjemme. Sånn sett hadde det vært enklere å ta utdanningen tidligere i livet, smiler hun.

  Samtidig opplevde jeg at erfaringen min fra restaurantbransjen gjorde at jeg forstod teorien på skolen bedre og kunne se den i et mer overordnet perspektiv. Jeg fikk jo også noen “aha-opplevelser”.

  For eksempel i forhold til metodeverk og rutiner, men også i forhold til hvor lite praktisk fokus det er når man tar utdanning. På skolen blir du jo på en måte kvalifisert til å ta imot en jobb, mens det er på jobben du lærer hvordan jobben gjøres.

  Det mest spennende med Rådgiver-rollen

  Etter fullført Bachelor og erfaring som Økonomi-konsulent,ble Michaela tilbudt en stilling i Rådgiver-teamet.

  -Som Rådgiver jobber jeg mer strategisk med kundene og selskapene. Min oppgave er å ha det totale overblikket. Det vil si at jeg er ansvarlig for hele leveransen, og har den daglige kontakten med både kundene og kollegene mine på tvers av teamene, forteller hun.

  Veldig mange av de selskapene jeg jobber med er engasjerte og virkelig “på”. De er nysgjerrige og kommer ofte med nye iniativ – noe som er utrolig motiverende. Jeg blir utfordret hele tiden og kan bruke både min egen og mine kolleger sin kunnskap til å finne gode løsninger.

  Michaela er ikke i tvil om at erfaringen som Økonomikonsulent har påvirket henne i positiv retning i rollen som Rådgiver.

  -Ja helt klart. Jeg er i stand til å hjelpe og forstå mine kolleger på en helt annen måte, når jeg selv har hands-on erfaring med våre rutiner og arbeidsprosesser.

  Noe av det viktigste som Rådgiver er være god på kommunikasjon. Det krever en løpende og effektiv dialog for å både kunne overholde tidsfrister og samtidig være proaktiv og verdiøkende overfor kundene.

  -Det er når jeg virkelig blir kjent med kunden at de spennende oppgavene kommer, avslutter hun.

  Selv om hun har mange år bak seg i Oslo, holder hun på finske tradisjoner og du ser henne kanskje svømmende i fjorden på vinterstid før hun trer inn i en av badstuene i nærheten av Barcode.

  Synes du historien til Michaela var interessant? Bli med på laget du også og skap din egen historie sammen med oss i VIEW.

  Vi er på jakt etter flinke folk innen økonomi, lønn, HR, IT og salg på flere av våre avdelinger rundt om i Norge.

  Se våre ledige stillinger her.

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.