Fra Teamleder til Forretningsutvikler

  Thomas Backer (31) er utdannet Siviløkonom. Han begynte som Konsulent i VIEW Ledger i 2014, og avanserte raskt til Teamleder. Han jobber i dag som Forretningsutvikler, organisert under Salg og Marked.

  En sterk interesse for salg har han imidlertid ikke alltid hatt.

  -Nei, det har helt klart vokst frem over tid. Hadde noen spurt meg i studietiden om jeg trodde jeg skulle ha en karriere innen salg, hadde jeg nok gitt vedkommende et merkelig blikk, ler Thomas. Det å drive med salg er bredere enn mange tror. Jeg trives godt i det kommersielle grensesnittet.

  -En oppgave jeg satt pris på da jeg jobbet som Teamleder, var å etablere og gjennomføre effektive prosesser og rutiner – for å sikre en best mulig leveranse. Det å arbeide med effektivitet– og lønnsomhetsanalyser var noe jeg umiddelbart likte godt. Som Siviløkonom er jeg analytisk anlagt, så dette var oppgaver som falt veldig naturlig for meg, sier Thomas.

  Når han får spørsmålet om hvorfor han tror at han fikk tilbud om å bli en del av Salg- og Markedsteamet, blir han betenkt og sier han tror det kommer av flere grunner.

  Siden jeg tidlig viste interesse for forbedringsanalyser internt, ble jeg etterhvert også mer involvert i arbeidet ut mot kundene våre.

  Jeg hjalp kundene med å bygge opp KPI’er for å følge lønnsomhet i prosjekter, og andre komplekse rapporteringskrav. Vi møtte ofte store selskaper som hadde behov for en bedre økonomistyring. Da er det fint å kjenne økonomifag og ERP-system godt, konstaterer han.

  Thomas beskriver videre at det er en stor fordel med en tyngre økonomisk bakgrunn når det kommer til forretningsutvikling.

  Jeg må ofte ned på detaljnivå for å se sammenhengene. Da er det fint å ha forståelse for tall og en analytisk tilnærming til problemstillinger.

  Kollegaene til Thomas opplever han i tillegg som en person med mye energi.

  -Jeg vet at han er en løpeentusiast, som stadig deltar i konkurranser som triatlon og halvmaraton. Jeg tror han har et stort konkurranseinstinkt, sier kollega og Markedskonsulent Trine Harr Anderson.

  Thomas forstår godt denne oppfattelsen.

  -Ja det stemmer bra, smiler han.

  Jeg er glad i å utfordre meg selv, og føler jeg får ekstra pågangsmot og driv gjennom å hele tiden sette nye mål.

  Etter å ha tilbragt nesten hele 2018 i ny rolle, tror Thomas fortsatt at han har gjort et riktig valg.
  -Jeg har blitt kastet rett ut i mange prosesser og det er ikke til å legge skjul på at jeg møtt nye, og uventede problemstillinger med de nye oppgavene. Samtidig har jeg lært veldig mye, og opplever stor personlig vekst i prosessen.

  Da Salgs- og Markedsdirektør i VIEW Ledger Stian Brandvold, skal svare på hvorfor Thomas fikk tilbud om å bli en del av teamet, er han rimelig klar.

  -Thomas har en veldig god, faglig bakgrunn og har gjennom diverse roller hos oss, opparbeidet seg en forståelse for hvilke områder vi har potensiale innenfor. Fagkompetanse er viktig også når man skal jobbe salgsrettet. I tillegg er han kommersiell, så det var ganske enkelt for oss da Thomas var åpen for nye utfordringer.

  -Nå har vi en person i teamet som virkelig forstår rekkevidden av utfordringene våre kunder møter. Og i tillegg har mange tanker om hva vi trenger for å kunne hjelpe til med å løse disse. Et sunt utgangspunkt for en som skal ha ansvaret for å videreutvikle våre forretningsområder, avslutter Brandvold.

  Synes du historien til Thomas var interessant? Bli med på laget og skap din egen historie sammen med oss i VIEW.

  Vi er på jakt etter flinke folk innen økonomi, lønn & HR, IT og salg, på flere av våre avdelinger rundt om i Norge.


  Se våre ledige stillinger her.

  PS. Du har også anledning til å sende oss en åpen søknad.

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.