Vår Summer Intern 2021

  Helene Marie Røyert (22) er vår Summer intern i år. Hun er opprinnelig en Oslo – jente, men studerer på NHH i Bergen, 1 året på Master i Økonomi og administrasjon. I sommer er Helene hos oss, der hun hjelper både kontoret i Oslo og Bergen med oppgaver knyttet til regnskap og lønn.

  Helene har ikke ligget på latsiden siden hun gikk ut av videregående. Hun er ung og har allerede rukket å komme halvveis i en Master – med fordypning i Finans. I tillegg synes hun det virkelig var på tide med et Summer Internship.

  – Ja jeg har faktisk tenkt på dette med Summer Internship et par år, smiler hun.  – Det er en erfaring jeg ønsker å ha med meg før jeg skal ut i arbeidslivet. Og i år har det vært litt roligere enn det pleier for meg, så da passet det veldig bra å tilbringe sommeren i VIEW, forteller hun.

  Får tillit og ansvar

  Helene hjelper både Lønnsavdeling i Oslo og Økonomikonsulentene i Bergen. Hun har allerede fått sine ansvarsområder og er i full gang med produksjon for kundene i VIEW. 

  – På skolen er det mest teori, foruten om noe case-jobbing. Jeg synes det er veldig interessant å få jobbe med helt reelle scenarioer med ordentlige tall og kunder. Men, jeg tar ansvaret på alvor selvsagt, presiser hun.

  – Det kan jo hende at folk synes at jeg stiller mange spørsmål, ler hun.

  – Men det er jo fordi jeg vil lære, og ikke minst fordi jeg ikke vil gjøre noe galt. Derfor dobbeltsjekker jeg alt. Noen ganger så trippelsjekker jeg også, smiler hun.

  – Jeg opplever å ha tillitt av de rundt meg i VIEW. Det gjør meg mye tryggere også. Jeg kan sparre med både Avdelingsleder for Lønn & HR og Avdelingsleder i Bergen i tillegg til resten av teamet. Det betyr jo at jeg lærer fra de beste.

  – Covid – situasjonen gjør imidlertid at jeg ikke får møtt så mange i VIEW som jeg skulle ønske. Det er jo mye å erfare og lære i det å være en del av et større miljø. Men heldigvis er alle ganske så vant med digitale kommunikasjonsverktøy, så det er ganske enkelt å få hjelp og prate med folk. Det er dessuten en del folk på Oslo – kontoret, så jeg er definitivt en del av en gjeng her, sier hun.

  Økonomisystemer

  Når du kommer rett fra skolebenken er det ikke bare fagkunnskapene som skal settes på prøve, men du må også bli kjent med nye systemer og rutiner. Helene synes ikke systemene det var det vanskeligste å sette seg inn i.

  – Jeg hadde aldri jobbet i et økonomisystem før. I VIEW får jeg erfaring med Xledger – både på lønn og fakturering, forteller hun.

  Det krevde litt opplæring før jeg ble helt trygg altså. Men nå går det ganske så greit. Det som er fint er at når du kommer i gang og ser hvordan prosessene funker, så er det ganske likt hver gang. Det er det fine med automatisering og standard – rutiner. Det blir mye kontrollering og fokus på dataene. Så jeg vil si at jeg bryner meg mer på selve faget enn systemene.

  Det beste tipset for Summer Interns

  Helene har fortsatt en del uker igjen av Summer Internshipet, men er ganske klar på hvilket tips hun vil gi andre som tenker på å søke noe lignende neste år.

  – Det må være å stille mange spørsmål, ikke være redd for å be om hjelp. Og gjerne tidlig, ikke vent for lenge. Er du “på” så får du også en raskere progresjon i læringen. Det er jo derfor jeg er her.

  Jeg tenker også at det er lurt å være litt nysgjerrig. Da har du muligheten til å lære enda litt bredere også. Min erfaring er at mange er villig til å dele sin kunnskap og tanker hvis man bare viser interesse.

  – Jeg liker iallfall veldig godt at jeg får erfaring fra flere områder, både lønn, fakturering og regnskapsføring. Det er spennende, og jeg får en variert hverdag. Jeg ønsker å lære mest mulig når jeg er her i VIEW, slik at jeg står bedre rustet til å ta valg for hva jeg vil holde på med senere, forteller hun.

  Fremtidens økonom

  Når vi spør Helene om fremtiden og hennes tanker rundt arbeidslivet, har hun ikke helt klart for seg enda hva det er hun vil gjøre. Og det skjønner vi godt – det er ikke et enkelt valg. 

  – Jeg er litt usikker på om jeg vil studere videre eller om jeg vil søke jobb rett etter Masteren. Jeg er ganske ung, så jeg føler egentlig at jeg har god tid til å vurdere enda en fordypning, sier hun. Det er faktisk noen ting jeg er litt nysgjerrig på i forhold til økonomi og finans. Og det er å kombinere dette med en dypere IT – kompetanse. Jeg tror det kan være fornuftig å ha tverrfaglig kunnskap når teknologi spiller en så stor rolle i regnskap og økonomi. Pluss det kan gi en del kule arbeidsoppgaver.

  Når vi forteller at våre IT – team i VIEW aldri har hatt så mye å gjøre som akkurat nå, blir hun engasjert.   

  – Gøy! Ja, det er definitivt noe jeg har lyst til å lære mer om. Si fra hvis de har noen oppgaver til meg i sommer da, avslutter hun med et lurt smil.

  Synes du historien til Helene var interessant? Bli med på laget du også og skap din egen historie sammen med oss i VIEW. Vi er på jakt etter flinke folk innen økonomi, lønn, HR, IT og salg på flere av våre avdelinger rundt om i Norge.

  Se våre ledige stillinger her.

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.