VIEW Group og X TREME slår seg sammen

  Sammen med IT-selskapet X TREME AS befester VIEW både sin posisjon i Agderregionen og styrker IT-tilbudet til kundene i konsernet. Den samlede virksomheten i Agder vil bestå av 85 ansatte og omsette for 140 millioner.

  – Den strategiske beslutningen om overtakelsen av X TREME AS er blant annet basert på mulighet for å akselerere vekst i nye forretningsområder og tilføre selskapene nye ressurser. Vi ønsker X TREME AS hjertelig velkommen til VIEW-familien, sier John Hugosson, CEO i VIEW Ledger AS.

  John Hugosson, CEO i VIEW Ledger AS.

  – I de siste årene har flere aktører innen IT-bransjen ønsket seg et oppkjøp av X TREME, forteller Geir Johnsen, Daglig leder i X TREME AS.

  – Når VIEW kom på banen våren 2023, så vi med en gang mulighetene for synergier mellom selskapene utover hva vi kunne ha oppnådd i koalisjon med en større ren IT aktør. Vi er glade for å overføre arven fra X TREME AS til VIEW, sier Geir Johnsen.

  Geir Johnsen, Daglig leder i X TREME AS.

  Synergien til å ruste kundene for fremtiden

  Sammen ser vi frem til å skape en mer dynamisk og bærekraftig fremtid. Oppkjøpet av et IT-Outsourcing selskap er en strategisk viktig beslutning for oss for å styrke vår posisjon som et AccounTech og IT selskap i Norge. Dette vil være en styrke for eksisterende og nye kunder av VIEW, sier John Hugosson.

  Geir er enig, og legger til:

  De 4 eierne i X TREME har stor tro på dette og vil fortsette aktivt å utvikle selskapet videre. X TREME skal fremover fremstå som mer robust, samtidig som vi bevarer X TREME DNA-et i vår vekstfase. Vi forsetter også som aksjonærer i VIEW konsernet. Styrkene fra hvert av selskapene i kombinasjon som et AccounTech og IT-Outsourcing selskap, gir oss fantastiske synergier til å ruste kundene våre for fremtiden, avslutter han.

  VIEW Group AS og IT selskapet X TREME AS

  Om X TREME AS

  X TREME AS ble etablert i 2001, og tilbyr IT-tjenester for kunder i hele landet. De opplever sterk kundevekst basert på god omtale i markedet. De ansatte har lang og bred erfaring med drift, integrasjon- og transisjonsprosjekter som sikrer kundenes virksomhetskritiske IT-systemer.

  X-TREME bistår kundene i hele verdikjeden, fra behovskartlegging og rådgivning til produkter og tjenester, drift og vedlikehold onsite – i egne hosting-miljøer eller i skyen. Selskapet har som mål å øke kundeporteføljen og arbeider for en betydelig vekst de neste årene.  Selskapet omsetter i dag for 50 mill. NOK.

  Om VIEW Group  

  VIEW, som ble stiftet i 2004, er en raskt voksende nordisk aktør innen ERP og AccounTech, økonomi- og lønnstjenester og IT outsourcing. VIEWs 800 ansatte er lokalisert på 29 kontorer i Sverige, Norge og Finland. Selskapets nordiske omsetning er ca. 1 milliard NOK i 2023.

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.