VIEW kjøper svenske PrimeQ, og vokser i Norden som Nordisk AccounTech selskap 

  Sammen med svenske PrimeQ fortsetter VIEW sin sterke vekst i Norden. Fusjonen innebærer at selskapenes tilbud på tjenester innen regnskap, lønn og rådgivning styrkes kraftig. Samtidig utvides tjenestetilbudet ytterligere i hele Norden med PrimeQ sine forretningsområder innen Business Intelligence, IT-drift, telefoni og e-handel.

  Formelt innebærer oppkjøpet at VIEW kjøper alle aksjer i PrimeQ. Alle nåværende eiere av PrimeQ velger å reinvestere og bli aksjonærer i det nye fusjonerte selskapet.

  Et viktig steg mot å bli Nordens ledende Accountech-selskap

  – Målet vårt er klart. Vi ønsker å bli Nordens ledende aktør innen Accountech og IT. Vi når målet ved å hele tiden være lydhøre for våre kunders behov, utforske ny teknologi og utvikle nye tjenester og produkter, sier John Hugosson, Administrerende direktør i VIEW Group.

  -Ved å fusjonere med PrimeQ tar vi et viktig strategisk grep fremover. De kommer inn med svært interessante produkter, og en sterk teknisk spesialistkompetanse som styrker oss på IT-siden. Sammen med våre økonomitjenester, får vi et unikt tilbud til våre felles kunder i Norden, fortsetter John Hugosson

  John Hugosson, Administrerende direktør i VIEW Group

  En felles visjon og et stort nordisk potensial

  – PrimeQ velger å fusjonere med VIEW fordi vi deler samme visjonen om fremtiden. Medarbeidere i fokus og nærhet til kundene er viktig, i tillegg til at fleksibilitet og omstillingsevne er dypt forankret i verdigrunnlaget til begge selskapene, sier Claes Völcker, Administrerende direktør i PrimeQ.

  -I dag har PrimeQ suksess med sine tjenester og systemløsninger, og sammen med VIEW styrker vi nå vår posisjon ytterligere. Vi ser også et stort potensial i å samarbeide på et nordisk nivå, fortsetter Claes Völcker.

  Claes Völcker, Administrerende direktør i PrimeQ.

  Mer sofistikerte løsninger

  – Det å få jobbe sammen med så mange nye, kompetente kolleger i PrimeQ er noe vi både er glade og stolte av, sier Joseph Mogefors, Administrerende direktør i VIEW i Sverige.

  -Vi har lenge hatt et mål å kunne tilby et enda bredere spekter av tjenester innen IT, og med PrimeQ får vi tilgang til unik kompetanse som hjelper oss å møte kundenes behov, fortsetter Joseph Mogefors.

  -PrimeQ har flere egne produkter, som for eksempel verktøy innen Business Intelligence, som gjør oss i stand til å tilby svært sofistikerte løsninger til kunder som gir full kontroll over virksomheten og identifiserer forbedringstiltak raskt, avslutter han.

  Fusjonen betyr større lokal tilstedeværelse på det svenske markedet med kontorer i Stockholm, Västervik, Kalmar, Malmö, Lund, Motala, Västerås og Norrköping. Totalt vil selskapet ha cirka 200 ansatte i Sverige og en omsetning på cirka 275 millioner SEK.

  Joseph Mogefors, Administrerende direktør i VIEW i Sverige.

  Kontakt:

  Joseph Mogefors, VD VIEW Ledger AB,
  +46 (0) 70 797 12 07 
  Claes Völcker, KoncernVD, PrimeQ AB
  +46 (0) 70 925 32 33

  Om VIEW

  VIEW Ledger er en del av VIEW Group, som ble stiftet i 2004, og er en raskt voksende nordisk aktør innen AccounTech og IT. De rundt 420 ansatte er i dag fordelt på rundt 20 kontorer i Sverige, Norge og Finland. Sammen leverer de forretningssystemer, regnskapsteknologi og tjenester innen regnskap, lønn og økonomisk rådgivning. Selskapets omsetning før kjøpet av PrimeQ var cirka 500 millioner svenske kroner. Totalt vil den nye sammenslåtte virksomheten ha ca 540 ansatte i Norden, og en samlet omsetning på ca SEK 670 millioner.

  Om PrimeQ

  PrimeQ ble stiftet i 2011 og har i dag drøyt 100 ansatte, fordelt på fem lokasjoner. De tilbyr produkter og tjenester innen IT, regnskap, lønn, forretningssystemer, Business Intelligence og e-handel. PrimeQ har lang erfaring med både store og små implementeringsprosjekter eller hele outsourcingsoppdrag, som tilpasses hver enkelt kunde. Selskapet har flere autoriserte regnskapskonsulenter og tilbyr tjenester innen løpende regnskap, skatterådgivning til årsregnskap.

  Vil du lese flere artikler som denne?

  Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev om økonomistyring.